Jump to content



  • yanni
    yanni

    Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων που τοποθετείται κάτω από την επιφάνεια της οθόνης

    Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι μια συνηθισμένη μέθοδος ξεκλειδώματος των σύγχρονων smartphones. Αποτελούσε όμως πάντα ένα πρόβλημα για τους κατασκευαστές, μιας και τους περιόριζε στον τομέα της σχεδίασης των smartphones. Ο αναγνώστης απαιτούσε να τοποθετείται σε ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο από τον χρήστη, συνήθως στην πλάτη του κινητού ή στην πρόσοψη, στο κάτω περιθώριο της οθόνης. Αυτό αλλάζει πλέον, με την Synaptics να ανακοινώνει ότι ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του νέου αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων Clear ID FS9500, ο οποίος τοποθετείται κάτω από την επιφάνεια της οθόνης.

     

    Ο νέος αυτός αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, είναι σχεδιασμένος για χρήση σε smartphones με οθόνη OLED. Προορίζεται για χρήση σε συσκευές στις οποίες η οθόνη καταλαμβάνει το σύνολο της πρόσοψής του smartphone και ο κατασκευαστής δεν επιθυμεί να τοποθετήσει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πλάτη της συσκευής. Ο αισθητήρας βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της OLED οθόνης, με την λειτουργία του να μην επηρεάζεται από πιθανή μεμβράνη ή γυαλί ασφαλείας που ενδεχομένως θα προστατεύει την οθόνη του smartphone.

     

    Η ίδια η οθόνη OLED του smartphone χρησιμοποιείται ως η πηγή φωτός που θα φωτίσει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη, ώστε να το διαβάσει ο οπτικός αισθητήρας CMOS του Clear ID FS9500, μέσω των κενών ανάμεσα στα pixels της OLED οθόνης. Μέσω δύο τεχνολογιών εκμάθησης μηχανής, των "Quantum Matcher" και "PurePrint", όπως τις αποκαλεί η Synaptics, εξασφαλίζεται η σωστή ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος, ακόμα και υπό διαφορετικές συνθήκες εξωτερικού φωτισμού, καθώς και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Η ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος παίρνει μόλις 0,7 δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με την τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατη ανάγνωση προσώπου, η οποία απαιτεί 1,4 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την Synaptics,  απορρίπτονται το 99% των περιπτώσεων προσπάθειας εξαπάτησης του αισθητήρα, χάρη στην τεχνολογία "PowerPrint", ενώ η κρυπτογράφηση των δεδομένων που αποστέλλονται από τον αισθητήρα προς το smartphone, προσφέρει ακόμα πιο ολοκληρωμένη προστασία.

     

    Η Synaptics αναφέρει ότι η μαζική παραγωγή του νέου αισθητήρα ξεκίνησε σε συνεργασία με πέντε κορυφαίους OEM, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει. Μάλιστα αναφέρει ότι σύντομα σκοπεύει να δείξει τον νέο αυτό αισθητήρα σε συσκευή η οποία θα προέρχεται από κορυφαίο κατασκευαστή. Δεν είναι απίθανο η σχετική παρουσίαση να γίνει τον άλλον μήνα στην CES2018.

     

    Synaptics Clear ID In-Display Technology.jpg

     

    Synaptics Clear ID FS9500 Optical In-Display Fingerprint Sensor.jpg

     

    Synaptics Clear ID In-Display Integration.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.