Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ξεκίνησε την μαζική παραγωγή μνήμης HBM2 η Samsung

    .
    Η μνήμη HBM είναι το αποτέλεσμα πολύχρονης συνεργασίας της AMD με την Hynix και αποτελεί τον σημαντικότερο διάδοχο της μνήμης GDDR5 και όπως ήδη έχουμε δει από την ενσωμάτωσή της στις κάρτες της AMD, προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη, όπως υψηλότερο bandwidth, χαμηλότερο latency, χαμηλότερη κατανάλωση, ενώ επιτρέπουν και την κατασκευή μικρότερων σε μέγεθος καρτών γραφικών, καταλαμβάνοντας σημαντικά μικρότερο χώρο πάνω στην πλακέτα. Ο μόνος σημαντικός περιορισμός της πρώτης έκδοσης της μνήμης HBM, ήταν στην ποσότητα, με τα 4GB να είναι το μέγιστο που μπορούν να αξιοποιήσουν οι κάρτες της AMD που την αξιοποιούν.

     


    4GB HBM2 DRAM


    HBM2 Vs HBM1

     


    Ο περιορισμός των 4GB θα πάψει να υφίσταται στην δεύτερη έκδοση της HBM η οποία θα είναι σε θέση να μας δώσει προϊόντα με έως και 64GB μνήμης. H Samsung ανακοίνωσε αυτές τις μέρες ότι ξεκίνησε την μαζική παραγωγή των πρώτων 4GB DRAM βασισμένων στην τεχνολογία HBM2 με μεθόδους κατασκευής των 20nm. Η HBM2 προσφέρει διπλάσιο bandwidth έναντι αυτού που επιτυγχάνει η HBM1, καθώς και ακόμα υψηλότερη ενεργειακή απόδοση. Η παραγωγή της νέας HBM2 μνήμης θα αυξάνει σταδιακά κατά την διάρκεια του έτους με την Samsung να αναμένει να κατασκευάσει και 8GB HBM2 DRAM εντός του 2016.

     

    Η ανακοίνωση της Samsung ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά από αυτήν της JEDEC η οποία ανανέωσε τα specifications της μνήμης HBM2. Σύμφωνα με αυτά, θα δούμε την νέα μνήμη σε διάφορες χωρητικότητες από 1GB έως 8GB ανά στοίβα, το οποίο μεταφράζεται σε κάρτες γραφικών με έως και 32GB μνήμης, ενώ το bandwidth αναμένεται να κυμαίνεται από 256GB/sec σε έως και 1024GB/sec. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα πινακάκι με παραδείγματα πιθανών υλοποιήσεων μνήμης HBM2 από το videocardz, στο άρθρο του οποίου μπορείτε να βρείτε και το δελτίο τύπου της JEDEC.

     


    HBM2 configurations

     


    Η HBM2 αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε HPC συστήματα υπερυψηλών επιδόσεων και servers, κάρτες γραφικών, APUs, αλλά και εξοπλισμό δικτύωσης.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.