Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια οι υπολογιστές που τρέχουν Windows 10

    Η Microsoft γνωστοποίησε πριν λίγες μέρες ότι τα Windows 10 βρίσκονται πλέον εγκατεστημένα σε πάνω από 500 εκατομμύρια υπολογιστές. Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο αριθμός αυτός ήταν 400 εκατομμύρια. Αν και τα Windows 10 δεν τυγχάνουν της διάδοσης που ίσως θα επιθυμούσε η εταιρία, ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνει, χάρη στις κινήσεις που κάνει η εταιρία. Βλέπουμε για παράδειγμα την Microsoft να συνεχίζει να επιτρέπει την δωρεάν αναβάθμιση από προηγούμενα λειτουργικά, έστω και με έμμεσους τρόπους, αλλά και να καθιστά τα παλαιότερα λειτουργικά λιγότερο ελκυστικά, περιορίζοντας την υποστήριξη που προσφέρει για αυτά.

     

    Η Microsoft αρχικά μίλαγε για 1 δισεκατομμύριο συστήματα μέχρι τα μέσα του 2018, στόχος που μάλλον δεν θα επιτευχθεί, κάτι που παραδέχθηκε και η ίδια η εταιρία πέρσι. Η αποτυχία των Windows phones στην αγορά θεωρείται σημαντικός παράγοντας για την μη επίτευξη του στόχου, εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

     

    Η Microsoft τώρα επικεντρώνεται στο να πείσει τους δημιουργούς εφαρμογών να δημιουργήσουν περισσότερες Universal Windows Apps εφαρμογές, για το νέο της λειτουργικό σύστημα, ή να τροποποιήσουν κατάλληλα ήδη διαθέσιμες εφαρμογές, ώστε να μπορούν αυτές να ανέβουν στο Windows Store. Αν το κατάφερνε αυτό, θα καθιστούσε τα Windows 10 πιο ελκυστικά, ενώ θα βοηθούσε και την νέα έκδοση των Windows 10, την Windows 10 S, να κερδίσει μερίδιο αγοράς από τα Chromebooks.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.