Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου της Apple δημιουργούν προηγούμενο και απειλούν την ασφάλεια όλων

    Η Apple ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες, σημαντικές αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου για τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και cloud:

    • θα σαρώνει όλες τις εικόνες που αποστέλλονται από παιδικούς λογαριασμούς
    • θα σαρώνει όλες τις φωτογραφίες καθώς μεταφορτώνονται στο iCloud.

     

    Με αυτές τις αλλαγές, η Apple απειλεί την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και το απόρρητο όλων. Αν και αυτές οι αλλαγές φαίνεται να εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε χρήστες στις ΗΠΑ, συμφωνούμε με τον Edward Snowden ότι αυτή η αλλαγή θα έχει επιπτώσεις παγκοσμίως.

     

    «Το άνοιγμα της πόρτας στη σάρωση προσωπικών μηνυμάτων στη συσκευή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αιτήματα για πιο εκτεταμένη λογοκρισία και επιτήρηση, ιδίως από αυταρχικά καθεστώτα. Πράγματι, οι εντολές σάρωσης μέσω συσκευής βρίσκονται ήδη στη λίστα για καθεστώτα που θέλουν να υπονομεύσουν την κρυπτογράφηση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην ΕΕ. Ενώ η Apple αναπτύσσει την τεχνολογία στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, ανοίγει το δρόμο προς την εξουσιοδοτημένη αδυναμία ασφαλείας σε όλο τον κόσμο», λέει ο Kurt Opsahl, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής του μέλους της EDRi Electronic Frontier Foundation (EFF).

     

    Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι ένα σοβαρό έγκλημα με εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες για τα θύματα και τους επιζώντες. Όλες οι μορφές βίας κατά των παιδιών στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Πολλά αποτελεσματικά μέτρα για την επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να βρεθούν εκτός της τεχνολογίας, που κυμαίνονται από τη δημόσια εκπαίδευση, την πρόληψη και την υποστήριξη των θυμάτων, έως τη βελτίωση της διασυνοριακής αστυνομικής συνεργασίας. Η υπονόμευση του απορρήτου και της ασφάλειας όλων με την εφαρμογή φίλτρων μεταφόρτωσης για παρακολούθηση των ιδιωτικών μηνυμάτων και φωτογραφιών κάθε χρήστη της Apple δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο, καθώς τα φίλτρα σάρωσης και μεταφόρτωσης από την πλευρά του πελάτη μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για άλλους επικίνδυνους σκοπούς αργότερα .

     

    «H τεχνολογία φιλτραρίσματος φωτογραφιών που προσθέτει η Apple στο iMessage και το iCloud είναι μια κερκόπορτα στην κρυπτογράφηση και βλάπτει το απόρρητο του χρήστη. Είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένα σύστημα σάρωσης από την πλευρά του πελάτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για συγκεκριμένες εικόνες. Όλοι συμφωνούμε ότι η εκμετάλλευση των παιδιών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Όμως, είναι θέμα χρόνου οι νομοθέτες και οι κυβερνήσεις να επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για να φιλτράρουν τον λόγο που δεν τους αρέσει. Αυτό το σύστημα παραβιάζει τις βασικές υποσχέσεις για κρυπτογράφηση στο iMessage, μειώνει την ιδιωτικότητα για όλους τους χρήστες του iCloud και ανοίγει την πόρτα για ευρύτερη εκμετάλλευση», λέει η Erica Portnoy, Senior Staff Technologist στο EFF.

     

    Το EDRi και άλλες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών προειδοποιούν για τους κινδύνους αυτών των προτεινόμενων τεχνολογικών «λύσεων». Παρά τον αξιέπαινο στόχο να προστατεύσουμε τα παιδιά, αυτές οι αλλαγές στην πραγματικότητα εισάγουν μέτρα που καθιστούν τους πάντες λιγότερο ασφαλείς δημιουργώντας μια «πίσω πόρτα» στην ιδιωτική μας ζωή. Με την Apple να ευλογεί αυτές τις τεχνολογίες που εισβάλλουν στην ιδιωτικότητα και την έγκριση της πρόσφατης προσωρινής νομοθεσίας για το CSAM , ανησυχούμε βαθιά ότι αυτές οι πρακτικές θα προωθηθούν περαιτέρω από άλλες εταιρείες και από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Καλούμε την Apple να εγκαταλείψει αυτές τις προτεινόμενες αλλαγές και να προχωρήσει ενάντια στην εταιρική και κυβερνητική επιτήρηση.

     

     Άδεια χρήσης περιεχομένου: CC-BY-SA


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.