Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Οι αυξήσεις στην αγορά ηλεκτρονικών συνεχίζονται: Έως 30% πιο ακριβές οι τηλεοράσεις (και όχι μόνο)!

    Οι ελλείψεις που παρατηρούνται στη βιομηχανία προϊόντων ημιαγωγών γίνονται εμφανείς καθημερινά είτε με ανατιμήσεις είτε με τραγική μείωση στις διαθεσιμότητες, ακόμα και με συνδυασμό των δύο. Ελλείψεις CPU από το στρατόπεδο της AMD, ελλείψεις GPU τόσο από AMD όσο και από NVIDIA, αυξήσεις  στις τιμές αποθηκευτικών μέσων λόγω έκρηξης ενός νέου κρυπτονομίσματος, μαυραγορίτες παντού που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις, ελλείψεις στις κονσόλες νέας γενιάς, ελλείψεις σε τσιπ που προορίζονται για τη βιομηχανία αυτοκινήτων, είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που παρατηρούν οι καταναλωτές παγκοσμίως... Πρόκειται για ένα τοπίο "άγριας Δύσης" με απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα για την επαναφορά σε κάποια κανονικότητα. Τώρα μαθαίνουμε ότι αν θέλετε να αναβαθμίσετε το κέντρο ψυχαγωγίας του σαλονιού σας, προχωρώντας σε αγορά κάποιας μοντέρνας TV, θα αντιμετωπίσετε μια δυσάρεστη έκπληξη....

     

    Η εταιρεία έρευνας αγοράς NPD κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τιμές των Smart TV έχουν ήδη αυξηθεί 30% συγκριτικά με τους πρώτους μήνες του 2020. Οι αυξήσεις των τιμών αναμένεται να χτυπήσουν οτιδήποτε με μια οθόνη, smartphone, τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν απαιτεί πάνελ. Η αυξημένη ζήτηση λόγω του COVID-19 και η μείωση της προσφοράς με τα παγκόσμια ζητήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο δίκτυο που οδήγησαν τους κατασκευαστές να αυξήσουν την τιμολόγηση των προϊόντων ανάλογα με τη ζήτηση, μεταφέροντας το πρόσθετο κόστος προμήθειας στον πελάτη και ταυτόχρονα πετυχαίνοντας τα υψηλότερα δυνατά κέρδη. Είναι αμφίβολο αν η κατάσταση θα βελτιωθεί προς το καλύτερο εντός του 2021, ενώ εκφράζονται φόβοι για συνέχιση των προβλημάτων ακόμα και το 2022.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.