Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Οι επεξεργαστές Lunar Lake του μακροπρόθεσμου μέλλοντος της Intel είναι σχεδιασμένοι να εξοντώσουν τους Ζen 5 της AMD

    O Τom του "Moore's Law is Dead" προϊδεάζει τους θιασώτες της Intel για... μεγάλα πράγματα σε λίγα χρόνια. Σύμφωνα με τον Tom το "Royal Core" project της Intel στοχεύει στους μελλοντικούς Zen 5 της ΑΜD και σε μια... καθαρή νίκη!

     

     

    Η Intel προσέλαβε τον Jim Keller, τον εγκέφαλο πίσω από την αρχική αρχιτεκτονική Zen των επεξεργαστών της AMD, αφήνοντας την AMD για την Tesla και, στη συνέχεια, την Tesla για την Intel. Πλέον δεν εργάζεται για την Intel, αλλά τα αποτελέσματα της δουλειάς του δεν τα έχουμε δει ακόμα. Εκείνη την εποχή στην Intel, φαίνεται ότι ο Keller σχεδίασε το Royal Core Project, μια αρχιτεκτονική που επιτέλους αφήνει πίσω της αρχιτεκτονική Core που η Intel αξιοποιεί επί σειρά "αμέτρητων" ετών.

     

    Ο Tom εξηγεί για το έργο Royal Core: "Το έργο για την Intel ήταν να χτίσει μια νέα σειρά αρχιτεκτονικών που θα διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα x86 της Intel μπορούν να κερδίσουν σε αποδοτικότητα έναντι των αρχιτεκτονικών ARM & Apple στο εγγύς μέλλον. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει [Royal Core] το 2024 με τους Lunar Lake, αλλά πιθανόν να δούμε την αρχιτεκτονική Royal Core σε όλη της μεγαλοπρέπεια στους επόμενους Nova Lake".
     

    "Οι επεξεργαστές Lunar Lake στοχεύουν να φέρουν τουλάχιστον 30% IPC πάνω από τους Meteor Lake με πυρήνες Lion Cove, και οι επεξεργαστές Nova Lake θα επεκτείνουν αυτές τις επιδόσεις με πυρήνες Panther Cove. SMT4, DDR5 7400, Integrated Machine Learning Accelerator, και άλλα είναι στο τραπέζι για εφαρμογή έως το 2026".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.