Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Οι επιδόσεις των νέων mobile Ryzen 7 4800H φτάνουν στο επίπεδο των Desktop επεξεργαστών

    Το 2020 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τους χρήστες φορητών υπολογιστών, καθώς η AMD όχι μόνο πρόκειται να διαταράξει τις ισορροπίες της αγοράς, αλλά φαίνεται κιόλας ότι οι νέοι Ryzen για laptops προσφέρουν επιδόσεις που φτάνουν στα επίπεδα της desktop απόδοσης. Η AMD ανακοίνωσε στην πρόσφατη CES 2020 τους νέους Ryzen 4000 mobile "Renoir" επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 2 και συνδυάζονται με Radeon Vega GPUs. To κορυφαίο κομμάτι που ανακοινώθηκε ήταν ο Ryzen 7 4800H, για τον  οποίον τα benchmarks που βρίσκουν τον δρόμο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανεπίσημα, δείχνουν επιδόσεις στα επίπεδα του desktop.

     

    Οι κατασκευαστές laptop δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει μοντέλα με Ryzen 4000 επεξεργαστές, αλλά αναμένουμε κάποια από τα 100 "design wins" που ανακοίνωσε η AMD, να βρουν πολύ σύντομα τον δρόμο τους στα ράφια των καταστημάτων. Στην κορυφή θα βρίσκεται ο Ryzen 7 4800H με 8 πυρήνες και 16 νήματα επεξεργασίας, 2,9 GHz base clock, 4,2 GHz max boost και 8MB L3 cache.

     

    Η ενσωματωμένη GPU δεν προκαλεί κάποια εντύπωση καθώς βασίζεται στην αρχιτεκτονική Vega για αυτόν τον γύρο (και όχι στη νέα Navi), αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει προβεί σε αρχιτεκτονικές βελτιώσεις που προσφέρουν μέχρι 59% καλύτερες επιδόσεις ανά πυρήνα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. 

     

    Τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα με τα benchmarks που δημοσίευσε ανεπίσημα στο twitter ο γνωστός APISAK.

     

    Εάν τα παραπάνω είναι ακριβή, ο Ryzen 7 4800H επιτυγχάνει επιδόσεις λίγο πιο κάτω από έναν desktop Ryzen 7 2700X (Ζen+), ενώ είναι ταχύτερος από τον Ryzen 5 3600 (6c/12t Zen 2) και από τον Core i7-9700K.

     

    Άλλο ένα τιτίβισμα από τον χρήστη _rogame, δείχνει τη σύγκριση στο 3DMark μεταξύ κάποιων mobile συνδυασμών:

     

    large.download.jpeg

     

    Εδώ φαίνεται οριακά καλύτερος ο Core i9-9980HK μαζί με μια GeForce RTX 2060 σε σχέση με έναν Ryzen 7 4800H με Radeon RX 5600M. Ο καθένας καταλαβαίνει, ότι σε συνδυασμό με τη σωστή τιμολογιακή πολιτική, η AMD μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες στην αγορά laptops, όπως το έπραξε και για την αγορά desktop (τουλάχιστον στο retail).

     

    Θα αναμένουμε με αγωνία τις πρώτες υλοποιήσεις με τους νέους Ryzen...

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.