Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Οι κάρτες γραφικών GeForce δεν είναι, πλέον, η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Nvidia

    H Νvidia δημοσίευσε την εχθές τον οικονομικό απολογισμό του 2ου τριμήνου του 2020 και η πιο ενδιαφέρουσα παρατήρηση προκύπτει από την ανάλυση των τριμηνιαίων εσόδων της εταιρείας, ύψους 3,86 δισ. δολαρίων: Η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την Nvidia δεν είναι τα προϊόντα GeForce που στοχεύουν στην αγορά gaming, αλλά τα προϊόντα για τα data centers. Με ρυθμό ανάπτυξης 54% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, το τμήμα των προϊόντων για data centers συνέβαλε στα έσοδα της Nvidia με 1,74 δισ. δολάρια, ενώ τα προϊόντα gaming έφεραν έσοδα 1,65 δισ. δολάρια, με ρυθμό ανάπτυξης 24%. Στο τμήμα gaming της εταιρείας περιλαμβάνονται τόσο οι κάρτες γραφικών GeForce, όσο και η υπηρεσία GeForce NOW.

     

    Στην αύξηση των εσόδων από την αγορά data centers συνέβαλαν και τα έσοδα της Mellanox που πρόσφατα εξαγόρασε η Nvidia. Επίσης, βοήθησε σημαντικά και η χρήση των A100 Tensor Core GPUs από πολλά supercomputer projects που εστιάζουν στην έρευνα μέσω AI. Οι κλιμακωτοί επεξεργαστές της Nvidia βρίσκονται πλέον στα 2/3 των κορυφαίων 500 supercomputers του πλανήτη.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.