Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Οι πρώτοι υπολογιστές της Apple που θα βασίζονται σε αρχιτεκτονική ARM φημολογούνται για κυκλοφορία στις 17 Νοεμβρίου

    Νωρίτερα φέτος, η Apple ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απομακρυνθεί από τους επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική x86-64 για να χρησιμοποιήσει τους δικούς της Apple επεξεργαστές αρχιτεκτονική Arm. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πρώτοι Mac που θα διαθέτουν τέτοια τεχνολογία θα φτάσουν μέχρι τα τέλη του 2020, κάτι που θα ξεκινούσε μια διετή διαδικασία μετάβασης για ολόκληρη την οικογένεια Mac. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι η ώρα για τη μετάβαση έφτασε.


    Μιλώντας για την επερχόμενη κυκλοφορία του iPhone 12, ο Mark Gurman του Bloomberg έριξε σε μια μόνο πρόταση την πληροφορία που θέτει σε κίνηση αυτό που έχει προγραμματίσει η Apple: "Ο πρώτος φορητός υπολογιστής Mac με επεξεργαστή της Apple, μεταξύ άλλων προϊόντων, θα εμφανιστεί σε μια άλλη κυκλοφορία τον Νοέμβριο."

     

    large.Apple_Silicon.jpg

     

    Τα MacBooks που τροφοδοτούνται από επεξεργαστές Apple έχουν κινήσει το έντονο ενδιαφέρον των πελατών της εταιρείας, καθώς η Apple ισχυρίζεται ότι οι επεξεργαστές θα προσφέρουν τα καλύτερα στοιχεία και από τους δύο κόσμους σε σύγκριση με τα παλαιά μηχανήματα αρχιτεκτονικής x86-64. Υποτίθεται ότι θα προσφέρουν ανώτερη απόδοση, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν απαράμιλλη ενεργειακή διαχείριση χάρη στη χρήση τεχνολογίας ολοκλήρωσης 5nm.
     

    Οι πρώτοι επεξεργαστές Apple που προορίζονται για Mac αναμένεται να βασίζονται στο A14 Bionic που χρησιμοποιείται στο iPad Air 4ης γενιάς και στην επερχόμενη οικογένεια iPhone 12 (ή το A14X Bionic που φημολογείται για το iPad Pro επόμενης γενιάς). Στην τρέχουσα διαμόρφωσή του, το A14 Bionic διαθέτει συνολικά 6 πυρήνες: 2 πυρήνες υψηλών επιδόσεων και 4 πυρήνες ενεργειακής απόδοσης. Ωστόσο, για τα macbooks, οι επεξεργαστές Apple θα διαθέτουν συνολικά 12 πυρήνες (4 πυρήνες υψηλών επιδόσεων, 8 πυρήνες ενεργειακής απόδοσης).

     

    large.arm_performance.jpg

     

    Η Apple έχει εστιάσει στην απόδοση των SoCs της σειράς Α τα προηγούμενα χρόνια, με τα iPhone και τα iPad να ξεπερνούν εύκολα τα αντίστοιχα Android ίδιων περιόδων. Ωστόσο, απομένει να δούμε αν η Apple μπορεί να υλοποιήσει την ίδια κινητή «μαγεία» στους φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές της. Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μάθουμε σε ποια επίπεδα θα βρίσκονται οι επιδόσεις αυτών των Apple επεξεργαστών όταν εκτελείται κώδικας σε προσομοίωση Rosetta x86-64, αν και τα πρώτα benchmarks ήταν πολλά υποσχόμενα ακόμη και χρησιμοποιώντας τα τσιπ παλαιού τύπου A12Z με το Developer Transition Kit.

     

    Οι πιο πρόσφατες φήμες έχουν δείξει ότι η αναβίωση του MacBook 12 ιντσών θα είναι η πρώτη συσκευή που θα έρθει με επεξεργαστή Apple. Η συσκευή, η οποία θα ζυγίζει περίπου 0,9 κιλά, φημολογείται ότι έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας μεταξύ 15 και 20 ωρών σε σύγκριση με τις 19 ώρες για την EOL έκδοση με επεξεργαστή x86-64.

     

    Ως επιβεβαίωση της ως άνω ημερομηνίας κυκλοφορίας, ο γνωστός "πληροφοριοδότης" Jon Prosser δημοσίευσε στο twitter την ακόλουθη ανάρτηση:

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.