Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Οι χάρτες της ΝΟΚΙΑ, Here Maps φέρεται να έχουν πωληθεί στην Audi, BMW και Mercedes

    Η Wall Street Journal αναφέρει ότι μετά από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων η Audi, BMW και η Daimler AG — η μητρική εταιρία της Mercedes, "συμφώνησαν κατ'αρχάς" στην εξαγορά ολόκληρου του πακέτου των χαρτών Nokia, Here Maps.

     

    Το ακριβές ποσό δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό, αλλά αρχικές αναφορές λένε ότι είναι περίπου 2.5 δισ. €. Η εταιρία Uber είχε κάνει παλαιότερα μια προσφορά στα 3 δισ. δολάρια αλλά αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις πριν μερικές εβδομάδες.

     

    Σύμφωνα με την Journal, η τριάδα των νέων ιδιοκτητών δεν θέλουν να κρατήσουν τους χάρτες για τους εαυτούς τους μόνο και καλούν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να αγοράσουν μετοχές. Αυτό θα δώσει και σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων μία εναλλακτική στο Google Maps, η πιο παραδοσιακές λύσεις πλοήγησης όπως η Tom Tom και θα τους επιτρέψει να ενσωματώσουν τους χάρτες της Nokia στα συστήματά τους.

     

    Αγοράζοντας ένα ήδη υπάρχων προϊόν είναι πιο εύκολο από το να κατασκευάσει κανείς μία νέα πλατφόρμα χαρτών και αυτή η ευκολία φαίνεται ότι ήταν αρκετά ελκυστική για τους αγοραστές. Η Journal αναφέρει επίσης ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στα πειράματα που κάνουν οι εταιρίες με τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα. Πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις θεωρούν ότι η συμφωνία είναι θέμα ημερών.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.