Jump to content


  • yanni
    yanni

    Οι EPYC δεύτερης γενιάς θα κατασκευάζονται από την TSMC

    Η AMD σκοπεύει να έχει τους δεύτερης γενιάς EPYC επεξεργαστές, με πυρήνες Zen 2, έτοιμους για διαθεσιμότητα μέσα στο 2019 και η ανάπτυξή τους φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η AMD έχει ήδη έτοιμα δείγματα για αξιολόγηση, τα οποία στέλνει σε μεγάλους συνεργάτες και πελάτες της. Αυτό που δεν ήταν γνωστό μέχρι πρόσφατα ήταν το ποια εταιρία θα τους κατασκευάζει. Μέχρι τώρα η TSMC αναλάμβανε τις semi custom APUs με την GlobalFoundries να αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα, αλλά μάλλον αυτό θα αλλάξει.

     

    Όπως αποκάλυψε η διευθύνων σύμβουλος της AMD, Lisa Su, η TSMC θα είναι αυτή που θα αναλάβει την κατασκευή των EPYC δεύτερης γενιάς με κωδική ονομασία Rome.

     

    Quote

    So, Matt, on your first question relative to the manufacturing of the second generation of EPYC, so as I said earlier, we are working with both the TSMC and GLOBALFOUNDRIES in 7-nanometer. As for the 7-nanometer Rome that we're currently sampling, that's being manufactured at TSMC.

     

    Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι η GlobalFoundries δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της AMD, δεδομένου ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της GlobalFoundries είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες ότι το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο εργοστάσιο της εταιρίας, με δυνατότητα παραγωγής chips στα 7 νανόμετρα, ίσως να μην είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της εταιρίας και ίσως αυτοί θα πρέπει να στραφούν και σε άλλους κατασκευαστές, όπως η TSMC. Εδώ πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι GlobalFoundries και AMD, δεσμεύονται από συμβόλαιο, το οποίο υποχρεώνει την AMD να αγοράζει κάθε χρόνο ένα ελάχιστο αριθμό wafers από την GlobalFoundries. Το ότι η AMD είναι σε θέση να μεταφέρει τουλάχιστον μέρος της παραγωγής των EPYC επεξεργαστών στην TSMC, δείχνει την ικανότητα της εταιρίας να υπερκαλύψει τον ελάχιστο αριθμό wafers που θα πρέπει να αγοράσει από την GlobalFoundries.

     

    Η παραπάνω αποκάλυψη για τους επεξεργαστές EPYC 2ης γενιάς, έγινε κατά την διάρκεια της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων της AMD για το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Η AMD είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και για αυτό το τρίμηνο, κάτι που οδήγησε σε εκτόξευση των μετοχών της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.