Jump to content



  • jisr7
    jisr7

    Οι Google, Microsoft και Mozilla δημιουργούν νέο binary format των web apps

    Όλες αυτές οι προαναφερθείσες εταιρείες, ήδη έχουν τους δικούς τους compilers, που είτε επιταχύνουν ή εμπλουτίζουν την διαδικασία με την οποία τα web apps γίνονται compile για την Javascript. Η συνεργασία αυτή γίνεται στα πλαίσια του WebAssembly project. Aυτή η από κοινού συνεργασία θα συμβάλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας decode των apps (ως και 20x) για την Java, καθώς δεν χρειάζεται η επικόλληση ολόκληρου του κώδικα. Αρχικά το WebAssembly project θα κάνει το ντεμπούτο του σε μια light version, που θα μεταφράζει WebAssembly compiles για κάθε browser. Από την στιγμή που τα ποσοστά χρήσης του θα αυξηθούν, η ομάδα θα ξεκινήσει την δημιουργία περισσότερων tools και επιπρόσθετων γλωσσών προγραμματισμού (Rust, Go, C#).

     

    Η ομάδα δεν επιθυμεί να αντικαταστήσει την JavaScript, αλλά να εργαστεί μαζί με αυτήν. Ο στόχος του project είναι να επιτρέψει ένα μεγαλύτερο εύρος γλωσσών να χρησιμοποιηθούν για την πιο αποδοτική μετάφραση native browser εφαρμογών. Οι εταιρείες μάλιστα προτείνουν ότι οι εφαρμογές μπορούν να δημιουργηθούν και στις δυο πλατφόρμες, WebAssembly για τα animations και Java για τον κώδικα του user interface. Στέλεχος της Mozilla που ταυτόχρονα τυχαίνει να είναι και ένας από τους δημιουργούς της JavaScript, πιστεύει ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν όλοι οι browsers υποστηρίξουν το νέο format, το οποίο θα σταθεροποιήσει τη σχέση μεταξύ JavaScript και WebAssembly.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.