Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Οι Google, YouTube και Activision Blizzard ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία υποδομής hosting και streaming για παιχνίδια

    Οι Activision Blizzard και Google ανακοίνωσαν την έναρξη μιας πολυετούς στρατηγικής συμφωνίας που θα αξιοποιήσει τις Google Cloud υπηρεσίες ως τον προτιμώμενο πάροχο για τις υποδομές game hosting της Activision Blizzard. Το YouTube, σε αυτή τη συνεργασία, θα λειτουργήσει ως ο αποκλειστικός συνεργάτης για streaming σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιρουμένης της Κίνας, για ζωντανή αναμετάδοση των δημοφιλών esports πρωταθλημάτων και εκδηλώσεων.

     

    Η Activision Blizzard δηλώνει ότι αναζητούσε έναν συνεργάτη για να βοηθήσει στη βελτίωση των υποδομών των παιχνιδιών, που να προσφέρει ανώτερη εμπειρία στους παίκτες με καλύτερη αποκρισιμότητα. Η εταιρεία στράφηκε στην Google λόγω του κορυφαίου σε παγκόσμιο επίπεδο αποτυπώματος της τελευταίας, προηγμένη δυνατότητα ανάλυσης δεδομένων (data analytics) και δυνατότητες AI. Τα πλεονεκτήματα, από τη νέα συνεργασία, για τους παίκτες περιλαμβάνουν χαμηλές καθυστερήσεις και λιγότερες απώλειες πακέτων δικτύου (packet loss) κατά τη διάρκεια των υψηλής ποιότητας παιχνιδιών σε οποιαδήποτε συσκευή.

     

    large.youtube-gaming.jpg

    Σύμφωνα με την Activision Blizzard, το Google Cloud AI θα προσφέρει επίσης επιμελημένες προτάσεις για προσφορές εντός των παιχνιδιών αλλά και άλλες βελτιωμένες εμπειρίες. Το YouTube ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα στεγάσει τις επίσημες ζωντανές μεταδόσεις των δημοφιλών esports πρωταθλημάτων της Activision Blizzard, στα οποία περιλαμβάνονται το νέο CoD πρωτάθλημα, αλλά και τα πρωταθλήματα των Overwatch, Hearthstone και άλλα. Η πρώτη περίοδος του CoD league ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου, ενώ του Overwatch στις 8 Φεβρουαρίου. Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά στο ξεχωριστό κανάλι του κάθε πρωταθλήματος και οι αναμεταδόσεις θα αρχειοθετούνται.

     

    Σύμφωνα με το YouTube, πάνω από 200 εκ. παίκτες κάθε μέρα παρακολουθούν πάνω από 50 δισ. ώρες περιεχομένου για παιχνίδια τον χρόνο, κάτι που καθιστά την πλατφόρμα την πιο δημοφιλή στον κόσμο. Η Google δηλώνει ότι η συνεργασία με την Activision Blizzard υπογραμμίζει την συνεχή δέσμευση της εταιρείας για υποστήριξη των game developers ανά τον κόσμο.

     

    Η Blizzard επενδύει μεγάλα ποσά στα esports τα τελευταία χρόνια. Το 2017 άνοιξε την esports arena στα πρώην studio του "Tonight Show", ειδικά για το Overwatch League. Το 2018 η Blizzard ξεκίνησε τη λειτουργία μιας πλατφόρμας που παροτρύνει τους θεατές του Overwatch League να πληρώσουν για να επιβραβεύσουν τις ομάδες τους. 

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.