Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Οι Ryzen ξεπερνούν σε πωλήσεις τους επεξεργαστές της Intel στις Ασιατικές αγορές

    Φαίνεται ότι οι αγορές της Γερμανίας δεν είναι οι μόνες που δημοσιεύουν στατιστικά πωλήσεων που δείχνουν τους Ryzen να πηγαίνουν πολύ καλά στις πωλήσεις. Αντίστοιχες αναφορές από τις ασιατικές αγορές πλέον δείχνουν αντίστοιχες τάσεις, καθώς η δημοφιλία των νέων επεξεργαστών της AMD αυξάνεται στη συνείδηση των DIY κυρίως enthusiasts.

     

    Σύμφωνα με την Danawa Research μια εταιρεία που διοικητικά ανήκει στην Danawa (ένας από τους μεγαλύτερους retailers στη Νότια Κορέα), οι πωλήσεις των Ryzen επεξεργαστών ξεπέρασαν τις πωλήσεις Intel επεξεργαστών, μόλις μερικές μέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία των Ryzen 3000. Την επόμενη μέρα μάλιστα της επίσημης κυκλοφορίας (8 Ιουλίου) οι πωλήσεις Ryzen εκτοξεύτηκαν στο 48,72% σε σχέση με το 28,24% μια βδομάδα νωρίτερα. Αυτή η τάση συνεχίστηκε και πλέον oi Ryzen έφτασαν στο 53,36% των πωλήσεων, με το 46,64% να ανήκει στην Intel. Ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά προκύπτουν και από τα clicks που έχουν μετρηθεί στα προϊόντα της AMD σε σχέση με αυτά της Intel (76,95% - 23,05%).

     

    1.png

     

    2.png

     

    3.png

     

    Επίσης, η BCN Ranking που συγκεντρώνει τα στοιχεία από τις πωλήσεις των κύριων retailers στην Ιαπωνία, δημοσιεύει αντίστοιχα ευρήματα που δείχνουν ότι με ποσοστό 50,5% οι επεξεργαστές της AMD ξεπερνούν πλέον τις πωλήσεις Intel επεξεργαστών, λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία τους.

     

    4.jpg

     

    Τέλος οι παραπάνω τάσεις επιβεβαιώνονται και στα στατιστικά που δημοσιεύτηκαν από τις βάσεις δεδομένων του PassMark, το οποίο τα συγκεντρώνει από χιλιάδες αποτελέσματα των benchmarks που τρέχουν οι χρήστες ανά τον κόσμο. Εδώ δεν φαίνονται οι τρέχουσες πωλήσεις, αλλά μάλλον παίρνουμε μια εικόνα για το παγκόσμιο market share με δείγμα -προφανώς- τους χρήστες που έχουν τρέξει PassMark. Στο γράφημα φαίνεται λοιπόν μια ξεκάθαρη εκτίναξη του ποσοστού των συστημάτων που κάνουν χρήση AMD επεξεργαστών.

     

    5.png 

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, φαίνεται ότι οι τάσεις αυτές θα διατηρηθούν καθώς η AMD έχει ένα πολύ επιθετικό roadmap σε όλο το φάσμα των αγορών (desktops, notebooks, servers, HETD, consoles), ενώ αντίθετα η βασική ανταγωνίστρια Intel δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα 14nm, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.