Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ο Πρόεδρος Donald Trump κατηγορεί τα FPS παιχνίδια για τα τραγικά γεγονότα στο El Paso & Dayton

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και άλλοι πολιτικοί συνασπίζονται εναντίον των FPS παιχνιδιών που θεωρούν υπεύθυνα για τα τραγικά γεγονότα μαζικών πυροβολισμών και δολοφονιών που συνέβησαν στις ΗΠΑ. Παρά το γεγονός ότι πολλές επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα παιχνίδια όπως το Call of Duty, Battlefield, Rainbow Six κτλ. δεν οδηγούν σε βία στον πραγματικό κόσμο, ο Πρόεδρος Trump και άλλοι πολιτικοί φαίνεται να έχουν άλλη άποψη.

     

    Ο Donald Trump δήλωσε σε διάγγελμά του:

    "Πρέπει να σταματήσουμε την αποθέωση της βίας στην κοινωνία μας. Αυτό περιλαμβάνει τα τρομακτικά και τρομερά βιντεοπαιχνίδια που είναι πλέον συνηθισμένα. Είναι πολύ εύκολο σήμερα για την ταραγμένη νεολαία να περιβάλλει τον εαυτό της με μια κουλτούρα που γιορτάζει τη βία. Πρέπει να σταματήσουμε ή να μειώσουμε σημαντικά αυτό και πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως [...]"

     

    Ο ηγέτης της μειοψηφίας του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Kevin McCarthy, αναφέρει:

    "Αυτά τα βιντεοπαιχνίδια αφαιρούν την ανθρωπιά από τα άτομα με τη δημιουργία παιχνιδιών πυροβολισμού ατόμων και άλλων. Πάντα πίστευα ότι ήταν ένα πρόβλημα για τις μελλοντικές γενιές. Γνωρίζουμε από προγενέστερες μελέτες τι προκαλούν στους ανθρώπους. Εξετάζοντας τις φωτογραφίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι πυροβολισμοί, μπορείτε να δείτε τις ενέργειες εντός των βιντεοπαιχνιδιών"

     

    Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Texas Dan Patrick δήλωσε σχετικά:

    "Βλέπω μια βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών που διδάσκει νέους ανθρώπους να σκοτώνουν. Πόσο καιρό θα αφήνουμε και θα αγνοούμε το πρόβλημα, ιδιαίτερα σε ομοσπονδιακό επίπεδο που μπορεί να γίνει κάτι για τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών; Σε αυτό το μανιφέστο, που πιστεύουμε ότι είναι από τον σκοπευτή, αναφέρεται στη βίωση της ιδέας του σούπερ στρατιώτη στο Call of Duty"

     

    Τα νέα αυτά έρχονται σε μια περίοδο που το gaming hardware ήδη δέχεται επίθεση από τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών στις κονσόλες, σύμφωνα με δηλώσεις των Sony, Nintendo και Microsoft. Στην περίπτωση επιπρόσθετων ρυθμίσεων στο software, που είναι το πιο επικερδές κομμάτι της συγκεκριμένης βιομηχανίας, η αγορά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών θα αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες. 

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.