Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Ο AMD Ryzen 7 4700G είναι ο νέος "Renoir" Desktop ΑΜ4 επεξεργαστής με 8c/16t και "Vega" iGPU

    Ήταν θέμα χρόνου μέχρι να φέρει η AMD τους επεξεργαστές 7nm "Renoir" APUs στο Desktop. Το πρώτο chip της σειράς που κάνει την εμφάνισή του είναι ο Ryzen 7 4700G. Πρόκειται για το πρώτο APU της AMD που θα λάβει την "ταμπέλα" Ryzen 7, καθώς διαθέτει 8 πυρήνες και 16 νήματα επεξεργασίας. Η iGPU του 4700G είναι ένα υβρίδιο μεταξύ των αρχιτεκτονικών "Vega" και "Navi".

     

    Η iGPU των Renoir διαθέτει τα υποσυστήματα SIMD της αρχιτεκτονικής "Vega" σε συνδυασμό με τις μηχανές εικόνας και πολυμέσων της αρχιτεκτονικής "Navi". Οι NGCUs θα είναι 8 με 512 stream επεξεργαστές. Σε σχέση με τους "Picasso", οι CU των Renoir είναι λιγότερες (8 vs 11), αλλά με αυξημένους χρονισμούς η AMD επιχειρεί να αντιστρέψει το μειονέκτημα αυτό. Η CPU θα διαθέτει 512 ΚΒ L2 cache ανά πυρήνα και 8 ΜΒ L3 cache (4MB ανά CCX). Μια εκτέλεση του AoTS (Ashes of the Singularity) του εν λόγω επεξεργαστή, σε συνδυασμό με μια RX 5700 έκανε την εμφάνισή της στα κοινωνικά δίκτυα.

     

    large.fil7RHGg9nGD83XJ.jpg 

     

    Οι επεξεργαστές "Renoir" για το Desktop είναι σημαντικής σημασίας για την AMD, καθώς αν έρθουν στη σωστή τιμή, εξουδετερώνουν το πλεονέκτημα που έχει η Intel (στις σειρές i3-i5) με την ενσωματωμένη iGPU. Επομένως, οι επεξεργαστές αυτοί θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν στη συντριπτική πλειονότητα των συστημάτων που δεν προορίζονται για gaming, αλλά χρειάζονται σοβαρή επεξεργαστική ισχύ.

     

    Τέλος, είναι πιθανή η εμφάνιση του επεξεργαστή και στη βάση δεδομένων UserBenchmark με την κωδική ονομασία "100-000000149-40_40/30_Y". Σε αυτή την υποβολή, ο επεξεργαστής εμφανίζεται με base clock 3 GHz και boost clock 4 GHz, σε συνδυασμό με μια ASRock B550 Taichi μητρική και Micron standard DIMM RAM.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.