Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Πάνω από 200 εφημερίδες στις ΗΠΑ μηνύουν την Google και την Meta για διαφυγόντα κέρδη

    Εφημερίδες στις ΗΠΑ κατέθεσαν αγωγές κατά των εταιριών Google και Meta, υποστηρίζοντας ότι οι δύο εταιρείες αυτές μονοπωλούν την αγορά ψηφιακών διαφημίσεων και καρπώνονται έσοδα που διαφορετικά θα πήγαιναν στις τοπικά μέσα ενημέρωσης.
    Αυτό που ξεκίνησε ως μια προσπάθεια μιας μικρής πόλης για να πάρει θέση κατά της Big Tech έχει μετατραπεί σε εθνικό κίνημα, με περισσότερες από 200 εφημερίδες να συμμετέχουν σε δεκάδες πολιτείες. "Το πνευματικό πλαίσιο για αυτό αναπτύχθηκε τα τελευταία 3-4 χρόνια", δήλωσε ο Doug Reynolds, διευθύνων σύμβουλος της HD Media, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου που κατέχει πολλές εφημερίδες της Δυτικής Βιρτζίνια, συμπεριλαμβανομένης της Charleston Gazette-Mail. Ο Reynolds, μαζί με μια ομάδα δικηγόρων, υπέβαλε την πρώτη μήνυση σε εφημερίδα αυτού του είδους τον Ιανουάριο στη Δυτική Βιρτζίνια. Ως μέρος της πρώτης αγωγής, ο Reynolds συνεργάστηκε με μια συμμαχία δικηγόρων που συμφώνησε να εκπροσωπήσει εφημερίδες σε όλη τη χώρα που επιθυμούν να υποβάλουν παρόμοιες αγωγές. Οι δικηγόροι περιλαμβάνουν ειδικούς σε αντιμονοπωλιακές διαφορές και δικηγόρους με προσωπικό ενδιαφέρον για εφημερίδες από τους Farrell and Fuller, Fitzsimmons Law Firm, Robbins Geller Rudman & Dowd LLP και Herman Jones LLP.

    Οι αγωγές χρηματοδοτούνται μέσω ειδικών ρητρών, πράγμα που σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι πληρώνονται μόνο εάν και όταν οι εφημερίδες κερδίσουν διακανονισμούς με την Google και το Facebook.

    Ο στόχος της δίκης είναι «να ανακτηθούν οι προηγούμενες ζημιές σε εφημερίδες» που προκλήθηκαν από τις εταιρείες Google και Meta, λέει ο Clayton Fitzsimmons, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τις εφημερίδες.

    Το άλλο είναι να «δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα στο μέλλον, στο οποίο οι εφημερίδες δεν θα είναι απλώς ανταγωνιστικές, αλλά μπορούν να ευδοκιμήσουν», είπε, αναφερόμενος σε νόμους όπως αυτός της Αυστραλίας που αναγκάζουν τις εταιρείες τεχνολογίας να πληρώνουν τους εκδότες για το περιεχόμενό τους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.