Jump to content



  • yanni
    yanni

    Παράνομη έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την πώληση media boxes που διευκολύνουν την πειρατεία

    Πολλοί χρησιμοποιούν set-top boxes και την γνωστή εφαρμογή Kodi σε συνδυασμό με πρόσθετα για αυτήν, προκειμένου να διευκολυνθούν στην πρόσβαση σε υλικό που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα. Μάλιστα πολλά set-top boxes ρυθμίζονταν κατάλληλα για αυτό το σκοπό, ώστε κατόπιν να πωληθούν στους ενδιαφερόμενους. Αυτή η πρακτική πλέον, δηλαδή η πώληση set-top boxes ρυθμισμένων έτσι ώστε να διευκολύνεται ουσιαστικά η πειρατεία, καθίσταται παράνομη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από σχετική απόφαση Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

     

    Η απόφαση είναι το αποτέλεσμα μιας υπόθεσης που ξεκίνησε το 2015, όπου η Ολλανδική ιστοσελίδα Filmspeler πωλούσε συσκευές σε πελάτες, προ ρυθμισμένες κατάλληλα για την διευκόλυνση παρακολούθησης υλικού παράνομα. Η ύπαρξη προ εγκατεστημένων links που οδηγούσαν σε ιστότοπους όπου διέθεταν παράνομα υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, σε συνδυασμό με την αποκομιδή κέρδους από την πρακτική αυτή, κρίθηκε από το δικαστήριο αρκετός λόγος, ώστε η πώληση των συσκευών αυτών να θεωρείται πλέον παράνομη. Η απόφαση αυτή αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

     

    Μπορείτε να βρείτε το κείμενο της απόφασης στα Ελληνικά στο παρακάτω link:

    cp170040el.pdf


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.