Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Πιθανόν η διαθεσιμότητα των νέων RTX 30xx καρτών γραφικών να είναι μικρή, μέχρι το 2021

    Ξαφνικά, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό της κοινότητας για τις επιδόσεις που ισχυρίζεται η Nvidia για τις Ampere και την πολύ καλή τιμολόγηση, τα πρώτα γκρίζα σύννεφα άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα.

     

    Η παραγωγή της Samsung στην "ειδική κλίμακα ολοκλήρωσης 8Ν", προς το παρόν, δεν αποδίδει ικανοποιητικά yields, δηλαδή πόσα τσιπάκια είναι λειτουργικά ανά φέτα πυριτίου (wafer). Μέχρι να λυθούν τα προβλήματα και να βελτιστοποιηθεί η παραγωγή, η Nvidia προτιμά να μειωθεί ο αριθμός των wafers που μπαίνουν στη γραμμή παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι η διαθεσιμότητα στην αγορά θα είναι μικρή εντός του 2020, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών πώλησης, πιθανόν αρκετά παραπάνω από την ανακοινωμένη MSRP.

     

    large.NVIDIA-GeForce-RTX-3090-GeForce-RTX-3080-GeForce-rTX-3070-CCustom-Model-Prices_EU-1030x371.png

     

    Όλα αυτά, βέβαια, δεν μειώνουν στο ελάχιστο το γεγονός ότι κάθε κάρτα που ανακοινώθηκε, από τη ναυαρχίδα RTX 3090 μέχρι και την RTX 3070, θα είναι πιο ισχυρές από τη απερχόμενη ναυαρχίδα, RTX 2080 Ti. Είναι μάλλον απίθανο η AMD με τη Big Navi να μπορέσει να φτάσει σε τέτοια επίπεδα επιδόσεων και οι κόκκινοι ίσως εξετάζουν και το ενδεχόμενο της καθυστέρησης κυκλοφορίας νέας ναυαρχίδας. Ανεξάρτητα με το τι μπορεί να συμβεί, η αρχιτεκτονική Ampere είναι εντυπωσιακή, απλά δεν θα υπάρχουν αρκετές κάρτες για όλους. Πιθανόν πολλοί αγοραστές να χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το 2021.

     

    large.NVIDIA-GeForce-RTX-30-Series-Graphics-Cards_Announcement_GeForce-RTX-3090_RTX-3080_RTX-3070_6-1030x579.png

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.