Jump to content
 • gdp77
  gdp77

  Πληθαίνουν οι αναφορές κλοπών προϊόντων gaming και PC enthusiast από υπαλλήλους μεταφορικών εταιρειών

  Δεν είναι καθόλου καλή περίοδος για τους  PC enthusiasts και gamers, παρά το γεγονός ότι εταιρείες όπως οι AMD και Nvidia διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους προϊόντα με επιδόσεις που παρόμοιες δεν έχουμε ξαναδεί. Η πανδημία COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα την άνευ προηγουμένου αύξηση της ζήτησης όχι μόνο για τις νέες κονσόλες παιχνιδιών, όπως το PlayStation 5 και το Xbox Series X, αλλά και για υλικό PC, όπως επεξεργαστές AMD Ryzen 5000 και κάρτες γραφικών GeForce RTX / Radeon RX. Σαν να μην έφτανε που οι εν δυνάμει αγοραστές πρέπει να δώσουν μάχη μεταξύ τους (αλλά και με bots) σε ουρές για να αγοράσουν υλικό που κυκλοφόρησε πρόσφατα, τώρα μερικοί ταχυμεταφορείς προσθέτουν ένα ακόμα πρόβλημα σε αυτήν την ήδη αγχωτική κατάσταση.

   

  Υπάρχουν συνεχώς αυξανόμενες αναφορές από gamers ότι αγορές υλικού που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία ακυρώθηκαν πριν φτάσουν στο κατώφλι τους. Ένα πρόσφατο νήμα στο reddit χρησίμευσε ως βήμα διαμαρτυρίας από όσους έχουν αντιμετωπίσει αυτές τις αναξιόπιστες εταιρείες ταχυμεταφορών και logistics.


  Ο εκκινητής του νήματος, mysticalize9, έγραψε την ιστορία του για το πώς παρήγγειλε μια NVIDIA GeForce RTX 3070 Founders Edition και μια GeForce RTX 3080 XC3 Ultra από το Best Buy.  Την μεταφορά θα την διεκπεραίωνε η εταιρεία  Lone Star Overnight (LSO). Όταν στην πόρτα του έφτασε μόνο η GeForce RTX 3080 XC3 Ultra και όχι και η δεύτερη κάρτα που αγόρασε, αμέσως κάλεσε στο Best Buy, αλλά και στην LSO, για να μάθει τι είχε συμβεί. Λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε ο ίδιος διανομέας και με τη δεύτερη κάρτα επικαλούμενος κάποιο "μπέρδεμα". Ο mysticalize9 διαπίστωσε, όμως, ότι το πακέτο της δεύτερης κάρτας είχε αυτοκόλλητα που δεν ταίριαζαν με την παραγγελία του, ούτε και το κουτί ήταν το ίδιο. Υποθέτει ότι ο διανομέας προσπάθησε να κλέψει την κάρτα αλλάζοντας κουτιά, όμως όταν ο mysticalize9 κάλεσε την LSO και αυτοί με τη σειρά τους τον διανομέα, ο τελευταίος "πιάστηκε στα πράσα"  και τελικά γύρισε και παρέδωσε την κάρτα, έστω και με άλλη συσκευασία.

   

  Στο παραπάνω νήμα κατήγγειλαν και πολλοί άλλοι αγοραστές κλοπές καρτών, από την ίδια εταιρεία LSO, που όμως ποτέ δεν έφτασαν σε αυτούς, όπως στην περίπτωση του mysticalize9.

   

  large.small_geforce-rtx-3090-box-open.jpg

   

  Βεβαίως, δεν είναι μόνο η LSO για την οποία υπήρξαν πολλές καταγγελίες. Και άλλες εταιρείες όπως η FedEx έχουν υπαλλήλους με ιδιαίτερες προτιμήσεις σε προϊόντα τεχνολογίας, όπως καταγγέλλεται από χρήστη του reddit του οποίου το πακέτο με περιεχόμενο το νέο Xbox απεστάλει με βάρος 14lb και τελικά έφτασε στην πόρτα του με βάρος 1lb. Κάπου στη διαδρομή αφαιρέθηκαν 13lb περιεχομένου και η FedEx αρνήθηκε να αναλάβει την οποιαδήποτε ευθύνη, καθώς από τον κόμβο διανομής ζυγίστηκε 1lb.

   

   

  large.Xbox_Series_X.jpg

   

  Είναι αρκετά απογοητευτικό ένα πακέτο να χάνεται ή να δρομολογείται σε λάθος προορισμό. Ειδικά για προϊόντα που όλοι ξέρουμε ότι στις μέρες μας είναι δυσεύρετα και πανάκριβα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι πελάτες αποζημιώνονται, όμως πρέπει να ξαναμπούν στην ουρά και να ξαναδώσουν μάχη για να μπορέσουν τελικά να παραγγείλουν και να αποκτήσουν το προϊόν που είχαν αρχικά αγοράσει. Δυστυχώς, σε ακόμα υψηλότερες τιμές...


  Πηγή

  User Feedback

  Recommended Comments

  Εμ τί να σου κάνουν οι αθρώποι! Πάει ο άλλος και παραγγέλνει 3090 με κούριερ. Πού πα' ρε φίλε, πας καλά; Άμα θε 3090 να πάρεις το αεροπλάνο και να πα να την πάρεις μόνος σου. Την πληρώνεις όσο μισή φρεγάτα και κωλώνεις για δυό εισιτήρια; Ε δηλαδή... 

  • Like 1
  • Haha 4
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...