Jump to content



  • yanni
    yanni

    Προσοχή στα Type C καλώδια και αντάπτορες της OnePlus

    .
    Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν ο μηχανικός της Google, Benson Leung, αποφάσισε να δοκιμάσει πλήθος USB Type C καλωδίων και μετατροπέων ώστε να ελέγξει αν αυτά ικανοποιούν τα στάνταρντ του USB Type C. Κατά τους ελέγχους που διενήργησε, διαπίστωσε ότι πλήθος φτηνών καλωδίων δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές αυτές. Και αν για τα φτηνά καλώδια σε έναν βαθμό αυτό είναι αναμενόμενο, δεν ήταν αναμενόμενο για έναν επώνυμο κατασκευαστή όπως η OpePlus. Σύμφωνα με τον Benson Leung, ο κόσμος θα πρέπει να αποφεύγει τα USB Type-C καλώδια and μετατροπείς που πουλάει η εταιρία, μιας και δεν ικανοποιούν τις προδιαγραφές και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις συσκευές με τις οποίες χρησιμοποιούνται.

     


    OnePlus Type C


    OnePlus Type C adapter

     


    Το πρόβλημα φαίνεται να είναι στην αντίσταση που έχει χρησιμοποιήσει η OnePlus και η οποία είναι των 10kΩ, αντί για 56kΩ που απαιτούν οι προδιαγραφές. Το αποτέλεσμα είναι μια συσκευή να επιδιώξει να πάρει ρεύμα των 3A από μία θύρα στον υπολογιστή για παράδειγμα ή κάποιον φορτιστή, όταν αυτή θα μπορεί να παρέχει μόλις 2A. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την πρόκλησης ζημιάς στην συσκευή που θα παρέχει την τροφοδοσία.

     

    Ο συνιδρυτής της OnePlus, Carl Pei, περιορίστηκε στο να παραδεχτεί ότι ίσως να υπάρχει πρόβλημα, παρέθεσε επιπλέον έναν πίνακα ο οποίος ενημερώνει τους κατόχους των καλωδίων για το υπό ποιες συνθήκες αυτά είναι ασφαλή για χρήση.

     


    oneplus type C table

     


    Ανέφερε επίσης ότι όποιοι έχουν αγοράσει τα καλώδια ξεχωριστά, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους μέχρι τα τέλη του 2015. Όσοι όμως απέκτησαν τα καλώδια ως μέρος της συσκευασίας του OnePlus 2, δεν θα έχουν αυτό το δικαίωμα, δεδομένου ότι είναι ασφαλή για χρήση με την εν λόγω συσκευή. Επιπλέον ανέφερε ότι η εταιρία θα διαθέσει στο μέλλον νέα καλώδια που θα χρησιμοποιούν την σωστή αντίσταση.

     

    Αν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων μπορείτε να πάτε στην παρακάτω σελίδα και να ακολουθήσετε τις οδηγίες:
    Refund Application for USB Type-C accessories - OnePlus.net

     

    Φαίνεται λοιπόν ότι με τα Type C καλώδια υπάρχει σοβαρό θέμα και θα πρέπει κάποιος να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός με τα καλώδια που αγοράζει και πως τα χρησιμοποιεί αυτά.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.