Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Πρόστιμο ρεκόρ 5 δισ. δολαρίων επιβλήθηκε στο Facebook από την FTC

    Η επιτροπή εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) επέβαλε πρόστιμο μαμούθ 5 δισ. δολαρίων στο Facebook για παραβιάσεις της ιδιωτικότητας των χρηστών. 

    Η ποινή επήλθε μετά από ψηφοφορία της αρμόδιας επιτροπής με 3 ψήφους από τους ρεπουμπλικάνους "υπέρ" και 2 ψήφους από τους δημοκρατικούς "κατά", σηματοδοτώντας την ανάγκη για περαιτέρω επίβλεψη των γιγάντων των κοινωνικών δικτύων σχετικά με τη διαχείριση των ευαίσθητων δεδομένων των πολιτών.

     

    Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά το σκάνδαλο "Cambridge Analytica" που ξέσπασε τον περασμένο χρόνο. Πρόκειται για λογισμικό που αξιοποιούσε τις υποδομές του Facebook για να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων ανθρώπων τα οποία αξιοποιήθηκαν για πολιτικούς σκοπούς. 

     

    Τα 5 δισ. δολάρια αποτελεί ρεκόρ για πρόστιμο από την FTC, καθώς το αμέσως επόμενο είναι τα 22,5 εκ. δολάρια που είχε επιβληθεί στην Google το 2012.

     

    Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόστιμο θεωρείται "μικρό" για το Facebook με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της εταιρείας να ανέβει κατά 2%, διότι οι επενδυτές φοβόντουσαν για μεγαλύτερο πρόστιμο, κάτι που είχε διαμορφώσει ήδη την τιμή της μετοχής. Όταν λοιπόν δημοσιεύτηκε το ύψος της ποινής, οι "αγορές" μάλλον καθησύχασαν και η τιμή της μετοχής ανέβηκε.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.