Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Πρόστιμο 854 εκατομμυρίων δολαρίων στην Qualcomm επέβαλε η Κορέα

    Η Qualcomm είναι πιθανό να πρέπει να πληρώσει ένα μεγάλο πρόστιμο της τάξεως των 854 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νότιο Κορέα. 

     

    Η Επιτροπή Δίκαιου Ανταγωνισμού της Κορέας της επέβαλε αυτό το πρόστιμο γιατί, όπως αναφέρει και το Reuters, η Qualcomm εκμεταλλεύτηκε τη θέση της ως κορυφαία εταιρία στον τομέα των επεξεργαστών για κινητές συσκευές και επέβαλε στους κατασκευαστές τηλεφώνων να πληρώνουν δικαιώματα για ένα σύνολο από πατέντες οι οποίες δεν ήταν απαραίτητες. Επιπλέον κατηγορείται ότι δεν επέτρεψε στους άλλους κατασκευαστές, nνα έχουν πρόσβαση σε πατέντες που ήδη κατέχει, με αποτέλεσμα να πληγεί ο ανταγωνισμός.

     

    Όπως φαίνεται, το 30 τοις εκατό από τα 25 δισεκατομμύρια κέρδος που είχε η εταιρία το 2015, προήλθαν από τις συμφωνίες που έκανε για τη χρήση των πατεντών που κατέχει. Η επιτροπή πιστεύει "ότι θα βοηθήσει να αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο, που επέτρεπε στην Qualcomm να διατηρεί και να επεκτείνει την κυριαρχία της". Η Qualcomm φυσικά διαφωνεί με την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής και θα καταθέσει έφεση στο ανώτερο δικαστήριο της Σεούλ.

     

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Qualcomm έρχεται αντιμέτωπη με ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο. Το 2015 η εταιρία αναγκάστηκε να πληρώσει 975 εκατομμύρια δολάρια στην Κίνα, αφού και εκεί οι αρμόδιες αρχές αποφάνθηκαν ότι παραβιάστηκαν οι νόμοι περί μονοπωλίου. Η Qualcomm βρίσκεται επίσης υπό έρευνα στις Η.Π.Α και στην Ταϊβάν με παρόμοιες κατηγορίες.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.