Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Πρώτη ματιά στις Intel DGI Xe διακριτές GPU που δειγματίζονται αυτή τη στιγμή σε ISVs

    Στο κλείσιμο της συνέντευξης τύπου της Intel στη CES 2020, o Gregory Bryant, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Client Computing Group της εταιρείας, επέδειξε την επερχόμενη Tiger Lake πλατφόρμα σε συνδυασμό με μια διακριτή GPU DG1 που έτρεχε ένα παιχνίδι ζωντανά στην οθόνη.

     

     

    Για την επίδειξη χρησιμοποιήθηκε μια διακριτή DG1, αλλά όχι αυτόνομη κάρτα γραφικών. Αυτή είναι μια σημαντική διάκριση: Αν και η Intel δεν αποκαλύπτει τις ακριβείς λεπτομέρειες της Tiger Lake πλατφόρμας που χρησιμοποιήθηκε, ήταν προφανές ότι δεν περιλαμβανόταν μια κάρτα γραφικών επιπέδου desktop. Η διακριτή GPU που χρησιμοποιήθηκε συνδεόταν με τον επεξεργαστή μέσω της τεχνολογίας EMIB της Intel, όπως συνδέεται ο Kaby Lake-G με μια διακριτή Radeon Vega-based GPU.

     

    Σε μια πιο "κλειστή" συνάντηση όμως, η Intel επέδειξε και τις πρώτες DG1 κάρτες γραφικών. Ιδού οι πρώτες φωτογραφίες από το Xe DG1 Software Development Vehicle που στέλνεται αυτή τη στιγμή στους ISVs (Independent Software Vendors).

     

    large.1887510133_4_IntelDG1Xe.jpeg

     

    large.1303268005_10_IntelDG1Xe.jpeg

     

    large.1989977376_9_IntelDG1Xe.jpeg

     

    large.1682007583_8_IntelDG1Xe.jpeg

     

    large.1362151105_3_IntelDG1Xe.jpeg

     

    large.495268366_1_IntelDG1Xe.jpeg

     

    large.1260006151_6_IntelDG1Xe.jpeg

     

    Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι πιθανόν αντιπροσωπευτικές για το τι θα δούμε στα ράφια των καταστημάτων μερικούς μήνες αργότερα, εντός του έτους. Είναι η συσκευή που στέλνει η Intel στους developers για να βελτιστοποιήσουν το λογισμικό τους, τις εφαρμογές και τα παιχνίδια ώστε να αξιοποιούν την αρχιτεκτονική Χe.

     

    large.1379498387_12_IntelDG1Xe.jpeg

     

    Η GPU στην καρδιά της κάρτας ονομάζεται Xe LP, δηλαδή η εκδοχή χαμηλής κατανάλωσης (low power). Η ίδια μηχανή γραφικών χρησιμοποιείται και στη DG1 διακριτή GPU. Αν και συγκεκριμένες λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφτεί, οι επιδόσεις της DG1 είναι κατά προσέγγιση οι διπλάσιες από αυτές της τρέχουσας Plus Gen 11 μηχανής γραφικών που υλοποιείται στους Ice Lake. 

     

    large.1950051246_11_IntelDG1Xe.jpeg

     

    Υπάρχουν επιπρόσθετες Xe GPUs που αναμένεται να κυκλοφορήσουν προϊόντως του χρόνου, που θα στοχεύουν στα data centers και σε HPC workloads.GPU Ponte Xecchio αξιοποιούνται στις υλοποιήσεις Xe HPC, οι Xe LP στους Tiger Lake και θα υπάρξουν και Xe HP GPUs που θα στοχεύουν στα workstations, content creation και gaming.

     

    large.1687619212_2_IntelDG1Xe.jpeg

     

    Όλες οι Xe κάρτες γραφικών θα έχουν την ίδια βασική αρχιτεκτονική και θα διαθέτουν πιο ισχυρές μηχανές απεικόνισης από τις σημερινές υλοποιήσεις της Intel. Η εταιρεία επίσης ανέφερε ότι οι κάρτες Xe θα χρησιμοποιούν τεχνολογία δυναμικής ρύθμισης των επιδόσεων, κάτι παρόμοιο με την τεχνολογία SmartShift της AMD, που παρουσιάστηκε πριν λίγα 24ωρα στη CES. H τεχνολογία αυτή μπορεί δυναμικά να ελέγχει και αν ρυθμίζει τα φορτία ανάμεσα σε CPU και GPU ώστε να επιτυγχάνονται για κάθε δεδομενο workload, ανάλογα με τις απαιτήσεις ισχύος και τα θερμικά περιθώρια, οι βέλτιστες επιδόσεις. Προς το παρόν τέτοιες τεχνολογίες απαιτούν συγκεκριμένο λογισμικό οδήγησης και δεν λειτουργούν αυτόματα στο επίπεδο του hardware. Οι επόμενης γενιάς υλοποιήσεις θα επιτρέπουν τέτοιες δυνατότητα στο επίπεδο του firmware και συνεπώς θα μπορούν να λειτουργήσουν ανεξαρτήτως λογισμικού και λειτουργικού συστήματος, για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

     

    large.152403596_5_IntelDG1Xe.jpeg

     

    Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες. Όταν όμως οι κάρτες του Software Development Vehicle διακινηθούν σε ικανό αριθμό vendors, είναι σίγουρο ότι θα μάθουμε και περισσότερα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.