Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Πώς θα επιδιορθωθεί το σπασμένο καλώδιο Διαδικτύου της Τόνγκα;

    Ένα υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών που συνδέει το νησί Τόνγκα διαδικτυακά με τον υπόλοιπο κόσμο κόπηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης ενός ηφαιστείου. 
    Το Υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας λέει ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο από έναν μήνα για να επισκευαστούν τα σπασίματα στα 49.889 χιλιόμετρα (31.000 μίλια) καλωδίου που εξυπηρετεί τον Νότιο Ειρηνικό. Η υποθαλάσσια έκρηξη - που ακολούθησε ένα τσουνάμι - οδήγησε στην αποκοπή των 110.000 ανθρώπων της Τόνγκα από το διαδίκτυο. Δημιουργήθηκε μια ασύρματη σύνδεση 2G στο κύριο νησί, χρησιμοποιώντας ένα δορυφορικό πιάτο από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Ειρηνικού. Αλλά η υπηρεσία είναι αποσπασματική και οι υπηρεσίες Διαδικτύου λειτουργούν αργά. Το καλώδιο, το οποίο λειτουργεί από την Tonga Cable, πιστεύεται ότι έσπασε περίπου 37 χιλιόμετρα (23 μίλια) μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με το Reuters, η εύρεση σφαλμάτων που διεξήγαγε η εταιρεία μετά το ηφαίστειο φάνηκε να επιβεβαιώνει τη θραύση του καλωδίου.

    Η διαδικασία επιδιόρθωσης είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή, σύμφωνα με τον κύριο μηχανικό της Virgin Media, Peter Jamieson, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της European Subsea Cable Association. «Θα στείλουν έναν παλμό φωτός από το νησί και θα μετρηθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να ταξιδέψει και αυτό θα καθορίσει πού είναι η ασυνέχεια», εξήγησε. Στη συνέχεια, ένα σκάφος επισκευής καλωδίων θα σταλεί στην τοποθεσία της πρώτης ασυνέχειας. Θα χρησιμοποιηθεί είτε ένα ROV (τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα) είτε ένα εργαλείο γνωστό ως grapnel (βασικά ένα άγκιστρο σε μια αλυσίδα) για να ανακτήσει το σπασμένο άκρο. Αυτό θα αλλαχθεί με καινούργιο καλώδιο και στη συνέχεια η ίδια διαδικασία θα συμβεί στο άλλο άκρο της ασυνέχειας. Εάν όλα πάνε καλά, η όλη διαδικασία θα διαρκέσει από πέντε έως επτά ημέρες. Θα χρειαστεί χρόνος για να φτάσει ένα σκάφος επισκευής καλωδίων στο αρχιπέλαγος και το πλησιέστερο βρίσκεται επί του παρόντος στο Port Moresby, στην Παπούα Νέα Γουινέα - περίπου 4.700 χιλιόμετρα (2.900 μίλια) μακριά. Οι ειδικοί θα πρέπει να προσδιορίσουν ότι η περιοχή είναι ασφαλής για το σκάφος και το πλήρωμα και ότι δεν είναι πιθανό να εκραγούν άλλα ηφαίστεια πριν ξεκινήσει για την επιδιόρθωση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.