Jump to content



  • yanni
    yanni

    Σημαντικά αυξημένες οι επιδόσεις του i7 7700K έναντι του i7 6700K με βάση το Geekbench 4

    Στις αρχές του επόμενου έτους θα δούμε την Intel να διαθέτει τους Kaby Lake επεξεργαστές και για τους σταθερούς υπολογιστές. Αν και μέχρι στιγμής οι τελευταίες γενιές επεξεργαστών της Intel δεν είχαν να επιδείξουν ιδιαίτερα σημαντικές αυξήσεις στις επιδόσεις, από γενιά σε γενιά, αυτό ίσως να αλλάξει με την νέα σειρά επεξεργαστών Kaby Lake. Αν οι τελευταίες μετρήσεις στο Geekbench 4 που είδαν το φως της δημοσιότητας επαληθευθούν, τότε μιλάμε για ένα πραγματικό άλμα επιδόσεων από τους Skylake στους Kaby Lake.

     

    Η νέα σειρά Kaby Lake της Intel θα κατασκευάζεται με μια νέα βελτιωμένη μέθοδο κατασκευής στα 14nm, την οποία η Intel ονομάζει 14nm+. Η Intel υποσχόταν ότι και μόνο η νέα μέθοδος κατασκευής θα επέτρεπε στους Kaby Lake να προσφέρουν 12% υψηλότερες επιδόσεις. Αν όμως λάβουμε υπόψιν τα παρακάτω αποτελέσματα στο Geekbench 4 ενός i7 7700K επεξεργαστή, με τέσσερις πυρήνες, οκτώ threads και συχνότητες λειτουργίας 4.2GHz base και 4.4-4.5GHz σε turbo, τότε οι επιδόσεις των νέων Kaby Lake αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερες.

     

    Πιο συγκεκριμένα, ο i7 7700K επιτυγχάνει σκορ 6131 σε single core τεστ και 20243 σε multicore. Για σύγκριση ένας Skylake ι7 6700Κ επιτυγχάνει περίπου 4300 σε single core και 16756 στο multicore τεστ του Geekbench 4. Αυτό μεταφράζεται σε έως 40% επιπλέον επιδόσεις στο single core και έως 20% επιπλέον επιδόσεις στο multicore τεστ του Geekbench 4.

     

    7700k-benchmarks-1.png

     

    Αν και μέρος αυτής της αύξησης των επιδόσεων πιθανόν οφείλεται στην υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας του i7 7700K έναντι αυτής του i7 6700K, η διαφορά είναι πραγματικά εντυπωσιακή και θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί την απάντηση της Intel στις μέχρι στιγμής υποσχέσεις της AMD για τις επιδόσεις του Zen.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.