Jump to content


  • yanni
    yanni

    Σταματάει την ανάπτυξη δικών της τηλεφώνων η BlackBerry

    Τα δύο τελευταία Android smartphones της BlackBerry, είναι ουσιαστικά μοντέλα της Alcatel τα οποία τρέχουν λογισμικό της BlackBerry. Οπότε η επιβεβαίωση της εταιρίας ότι έχει σταματήσει την ανάπτυξη δικών της smartphones, μάλλον δεν θα ξαφνιάσει πολλούς. Η BlackBerry ανακοίνωσε ότι πλέον θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη εφαρμογών και στην παροχή υπηρεσιών.

     

    Στην ανακοίνωσή του ο CEO της εταιρίας, John Chen, τονίζει ότι η κίνηση αυτή θα μπορέσει να βοηθήσει την εταιρία να μειώσει τις κεφαλαιακές ανάγκες της και να αξιοποιήσει καλύτερα τα διαθέσιμα κεφάλαια που διαθέτει, σε μια προσπάθεια να βγάλει κέρδος. Ο Chen έχει δύο φορές τονίσει στο παρελθόν ότι η εταιρία θα αναγκαζόταν να αφήσει τον τομέα της ανάπτυξης υλικού, αν αυτός συνέχιζε να είναι ζημιογόνος για την εταιρία. Με την εταιρία να ανακοινώνει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους 372 εκατομμύρια ζημιές και μόλις 334 εκατομμύρια έσοδα, η κίνηση αυτή ήταν μάλλον αναγκαία.

     

    Η BlackBerry και η Nokia το 2009, είχαν το 70% της αγοράς στα λειτουργικά των smartphones. Σήμερα η BlackBerry έχει μόλις το 1%. Η εταιρία άφησε πίσω της το λειτουργικό BlackBerry, βλέποντας το Android να είναι πλέον ο απόλυτος κυρίαρχος της αγοράς και παρουσίασε το δικό της Android smartphone, με επωνυμία Priv. Το Priv δεν κατάφερε να πετύχει στην αγορά, λόγω και την υψηλής τιμής του, με μόλις 600.000 πωλήσεις και την εταιρία να υποχρεώνεται να προβεί σε μειώσεις στην τιμή του. Ακολούθησε το DTEK50, το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν ένας κλώνος του Alcatel Idol 4, κάτω από την επωνυμία της BlackBerry, ενώ και το DTEK60 φαίνεται να βασίζεται στο Alcatel Idol 4S, δείχνοντας ότι η εταιρία πλέον βασίζεται σε έτοιμες λύσεις άλλων κατασκευαστών, αντί να προσπαθεί να αναπτύξει τις δικές της.

     

    dtek50.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.