Jump to content


  • yanni
    yanni

    Στην αγορά των Ultrabooks εισέρχεται η Xiaomi με δύο μοντέλα

    Η Xiaomi ανακοίνωσε δύο νέα Mi Notebook Air με την εταιρία προφανώς να έχει βάλει στόχο να ανταγωνιστεί τα MacBook Air της Apple, όπως είναι φανερό και από την επιλογή της ονομασίας. Οι τιμές των νέων Mi Notebook Air πάντως θυμίζουν περισσότερο Xiaomi παρά Apple, καθιστώντας τα ιδιαίτερα προσιτά.

     

    Τα νέα Mi Notebook Air διαθέτουν μεταλλικό σασί σε ασημί ή χρυσό χρώμα. Χρησιμοποιούν επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Skylake της Intel και τρέχουν Microsoft Windows 10 Home. Κατασκευάζονται από την Tian Mi, συνεργάτη της Xiaomi. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

     

    xiaomi_laptops.jpg

     

    579925f3426db-xiaomi-laptopsspecs.jpg

     

    Το πλέον οικονομικό μοντέλο από τα δύο, είναι το Mi Notebook Air 12.5”, το οποίο διαθέτει οθόνη των 12,5'' ανάλυσης 1920x1080, με 170° γωνίες θέασης, 300 nit φωτεινότητα και 600:1 λόγο αντίθεσης. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη αυτονομία του, η οποία φτάνει τις 11,5 ώρες και το χαμηλό βάρος του, μόλις 1,07 κιλά. Η τιμή του ξεκινάει από τα 3999 yuan, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 543 ευρώ.

     

    mi notebook air 125.jpg

     

    Το Xiaomi Mi Notebook Air 13.3” έρχεται με οθόνη των 13,3'', με υψηλότερη αντίθεση 800:1 έναντι του μικρότερου μοντέλου και 72% NTSC χρωματική παλέτα, έναντι 50% του μικρότερου μοντέλου. Έχει σαφέστατα πιο ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, με πιο γρήγορο επεξεργαστή, αλλά και ξεχωριστή κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 940MX με 1GB GDDR5 μνήμη. Προορίζεται προφανώς για αυτούς που έχουν ανάγκη για υψηλότερες επιδόσεις και μπορούν να συμβιβαστούν με ελαφρά μικρότερη αυτονομία η οποία φτάνει τις 9,5 ώρες. Επιπλέον και το βάρος του μοντέλου είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, φτάνοντας τα 1,28 κιλά. Η τιμή του μοντέλου των 13,3'' είναι 4999 yuan το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 678 ευρώ.

     

    mi notebook air 133.jpg

     

    Τα νέα Xiaomi Mi Notebook Air θα είναι διαθέσιμα μόνο στην αγορά της Κίνας.

     

    xiaomi_laptop1.jpg

     

    xiaomi-laptop2.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.