Jump to content



  • yanni
    yanni

    Στην εξαγορά της Saitek προχώρησε η Logitech

    Η Logitech ανακοίνωσε προχτές την εξαγορά της Saitek, η οποία αποτελούσε κομμάτι της Mad Catz από το 2007. Η Saitek είναι γνωστή για τα gaming περιφερειακά της και κυρίως αυτά που απευθύνονται στους λάτρεις των simulations. Το κόστος της εξαγοράς έφτασε τα 13 εκατομμύρια δολάρια. Η Mad Catz είχε καταβάλει 30 εκατομμύρια το 2007.

     

    Σύμφωνα με τον Ujesh Desai, Vice President και General Manager της Logitech G, που αποτελεί το gaming brand της Logitech, υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδήγησαν την Logitech στην εξαγορά της Saitek. Πρώτα από όλα, όπως αναφέρει ο ίδιος, τα προϊόντα της Saitek είναι εξαιρετικά και επικαλείται τους fans της Saitek για να στηρίξει την άποψη αυτή.

     

    Δεύτερον τα simulations γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα, όλο και πιο σημαντικό κομμάτι της gaming αγοράς, ιδιαίτερα τώρα με το VR, μιας και πολλά από τα σημερινά και μελλοντικά simulations θα είναι VR enabled, με την Saitek να διαθέτει πολύ μεγάλη πείρα στον τομέα δημιουργίας χειριστηρίων για simulations. Πολλά τεχνολογικά sites θεωρούν ότι η αναμενόμενη διάδοση του VR και η ανάγκη δημιουργίας χειριστηρίων για VR enabled games, ίσως να αποτελεί τον κύριο λόγο που ώθησε την Logitech στην εξαγορά της Saitek.

     

    Τέλος, ως τρίτο λόγο ο Ujesh Desai αναφέρει την επιθυμία και στόχο της Logitech G, να κινηθεί ακόμα πιο δυναμικά στον χώρο των simulations. Αν και η Logitech G ήδη κατασκευάζει προϊόντα για racing simulations, πολλά προϊόντα της Saitek κινούνται σε εντελώς άλλο επίπεδο, ενώ καλύπτουν άλλους τομείς της αγοράς παιχνιδιών simulations, όπως flight, farm και space simulations, δίνοντας την δυνατότητα στην Logitech G να προσφέρει πολύ μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων σε σχέση με μέχρι σήμερα.

     

    To λογότυπο της Logitech ήδη βρίσκεται στο πάνω μέρος στο site της Saitek.

     

    57dcf3885e76c-X-56saitek.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.