Jump to content


  • yanni
    yanni

    Στο μέλλον οι 3D εκτυπωτές ίσως να χρησιμοποιούνται και για την σύνθεση φαρμάκων

    Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές (3D printers) ακόμα είναι κάτι το νέο και πολλοί είναι αυτοί που πειραματίζονται και ψάχνουν νέους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Ερευνητές του πανεπιστημίου της Γλασκόβης θεωρούν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για την παρασκευή φαρμάκων.

     

    Όπως αναφέρει το Science, οι ερευνητές θεωρούν ότι έχουν βρει έναν τρόπο να παρασκευάσουν φάρμακα μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσής τους. Αυτό επιτυγχάνεται μετά από κατάλληλη τροποποίηση ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, έτσι ώστε αυτός να μπορεί να συνθέσει φάρμακα ή άλλα χημικά, χρησιμοποιώντας ευρέως διαθέσιμες πρώτες ύλες.

     

    Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τον χώρο του φαρμάκου, με τους χρήστες να μπορούν να συνθέσουν ένα φάρμακο σπίτι τους, άμεσα και στην ποσότητα που επιθυμούν. Ακόμα περισσότερο σε φτωχές περιοχές του κόσμου όπου πλήττονται από αρρώστιες, οι γιατροί θα μπορούσαν να συνθέτουν άμεσα τα απαραίτητα φάρμακα αναχαιτίζοντας τυχόν επιδημίες, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν φορτία με φάρμακα από το εξωτερικό. Από την άλλη βέβαια, μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την παρασκευή παράνομων ουσιών.

     

    3D-printed reactor.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.