Jump to content



  • yanni
    yanni

    Στο νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης η Huawei, ξεπέρασε την Apple του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων

    Η Huawei φαίνεται να τα πάει περίφημα, παρόλα κάποια προβλήματα που αντιμετώπισε στην Αμερικανική αγορά, αλλά και την γενικότερη μείωση πωλήσεων smartphones σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Οι τελευταίες εκτιμήσεις της IDC δίνουν στην εταιρία την δεύτερη θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως, ξεπερνώντας την Apple η οποία έπεσε στην τρίτη θέση.

     

    Σύμφωνα με την έκθεση της IDC, η Huawei πούλησε στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, 54,2 εκατομμύρια συσκευές, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 15,8 % της αγοράς. Η Apple, η οποία έπεσε στην τρίτη θέση, πούλησε περίπου 13 εκατομμύρια λιγότερες συσκευές. Πάντως σε αριθμούς η Apple πούλησε περίπου τόσα iPhones όσα πούλησε πέρσι, οπότε η πτώση της στην τρίτη θέση οφείλεται αποκλειστικά στην άνοδο της Huawei. Επιπλέον τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Apple έδειξαν μια στροφή των καταναλωτών προς τα ακριβότερα iPhones, κάτι που μεταφράστηκε σε υψηλότερα κέρδη για την εταιρία. Αυτό ώθησε σε άνοδο την μετοχή της εταιρίας, με την χρηματιστηριακή της αξία να ξεπερνάει το ένα τρισεκατομμύρια δολάρια.

     

    Στην πρώτη θέση παραμένει η Samsung με πωλήσεις 71,5 εκατομμυρίων συσκευών, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 20,9% της αγοράς. Η Samsung είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, λόγω χαμηλότερων πωλήσεων του Galaxy S9, αλλά και πάλι διατηρεί σημαντική διαφορά έναντι της Huawei και της Apple.

     

    Σύμφωνα με την IDC η επιτυχία της Huawei οφείλεται κυρίως στην κυριαρχία της εταιρίας στην Κινεζική αγορά και σε νέες τεχνολογίες που παρουσιάζει σε νέες συσκευές της. Για παράδειγμα εχτές σας γράψαμε για το Honor Note 10 το οποίο περιλαμβάνει τις τεχνολογίες GPU Turbo και CPU Turbo που υπόσχονται αυξημένες επιδόσεις από την συσκευή. Η IDC θεωρεί ότι οι εταιρίες πρέπει να πρωτοποριακά χαρακτηριστικά ή και νέας σχεδίασης συσκευές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την γενικότερη μείωση στις πωλήσεις smartphones που παρατηρείται στην αγορά.

     

    2018-08-01-image-2.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.