Jump to content



  • yanni
    yanni

    Συνεχίζεται η πτώση των τιμών των μνημών τύπου NAND Flash, αλλά ίσως όχι για πολύ ακόμα

    Αν σκέφτεστε να αγοράσετε κάποιον νέο SSD, ίσως αυτή εδώ η περίοδος και οι επόμενοι μήνες να είναι και η καλύτερή σας ευκαιρία. Οι τιμές των μνημών NAND flash αναμένεται να συνεχίσουν να πέφτουν για λίγο καιρό ακόμα, αλλά κατά το δεύτερο μισό του 2018 αναμένεται σταθεροποίησή τους, χωρίς να αποκλείεται και κάποια μικρή ανάκαμψη.

     

    Έναν χρόνο πριν οι τιμές των προϊόντων που χρησιμοποιούσαν μνήμες NAND Flash, όπως οι SSDs, είχαν ήδη παρουσιάσει σημαντική αύξηση λόγω της αδυναμίας να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. Οι εκτιμήσεις τότε ήταν ότι τα πράγματα θα βελτιώνονταν στο πρώτο μισό του 2018, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την πτώση στις τιμές των SSDs μέσα στους τελευταίους μήνες. Μπορείτε να δείτε τα παρακάτω χαρακτηριστικά παραδείγματα μοντέλων που βρίσκονται στην αγορά από πριν ξεκινήσει η άνοδος των τιμών.

     

    SSD prices.jpg

     

    Σύμφωνα με την DRAMeXchange, το κομμάτι της TrendForce που ειδικεύεται σε θέματα μνημών, οι τιμές των μνημών NAND flash αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνονται, τουλάχιστον για λίγο καιρό ακόμα, εξαιτίας της υπερβολικής παραγωγής, η οποία υπερκαλύπτει την ζήτηση. Στο δεύτερο μισό του 2018 όμως, αναμένεται να παρουσιαστεί αύξηση της ζήτησης, μιας και θεωρείται περίοδος αιχμής. Η αύξηση αυτή θα ενισχυθεί και λόγο των ήδη χαμηλών τιμών, αλλά και της αύξησης του αποθηκευτικού χώρου στα νέα smartphones. Αυτό σε συνδυασμό με την καθυστέρηση των σχεδίων επέκτασης των γραμμών παραγωγής κάποιων κατασκευαστών, για το 2019, αναμένεται να οδηγήσει σε εξισορρόπηση μεταξύ παραγωγής και ζήτησης και σε σταθεροποίηση των τιμών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.