Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Σύμφωνα με τη JPR, η Nvidia έχει το 80% της αγοράς διακριτών καρτών γραφικών

    Λίγα 24ωρα πριν την επίσημη ανακοίνωση των GeForce RTX 30xx από την Nvidia, η JPR (Jon Peddle Research) ανακοινώνει τα αποτελέσματα έρευνας για το μερίδιο της αγοράς που κατέχει η εταιρεία αναφορικά στις διακριτές κάρτες γραφικών. Τα ποσοστά είναι συντριπτικά υπέρ της Nvidia:

     

    large.74756_02_jpr-nvidia-has-80-of-gpu-market-takes-more-from-amd-before-big-navi_full.jpg

     

    Η Nvidia όχι μόνο κατέχει το 80% της αγοράς, ενώ φαίνεται ότι αυξάνει τα ποσοστά της τους τελευταίους 12 μήνες. Από το 71% το 2ο τρίμηνο του 2019 έφτασε στο 80% το 2ο τρίμηνο του 2020. Η AMD φαίνεται ότι δεν κατάφερε να κερδίσει το αγοραστικό κοινό με τις RX 5000 κάρτες γραφικών που βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA, ενώ αναμένεται σε λίγες εβδομάδες η ανακοίνωση καρτών γραφικών με αρχιτεκτονική RDNA2.

     

    Στην ίδια έρευνα ανακοινώνονται και κάποια επιπρόσθετα ενδιαφέροντα στατιστικά:

     

    • Οι μονάδες καρτών γραφικών που διέθεσε η AMD στην αγορά αυξήθηκαν κατά 8,4%, ενώ της Nvidia 17,8%.
    • Το ποσοστό των καρτών γραφικών σε σχέση με το PCs της αγοράς (περιλαμβάνονται διακριτές κάρτες για desktops και laptops) ανήλθε στο 126%, παρουσιάζοντας αύξηση 2,3% σε σχέση με πέρυσι.
    • Η αγορά PC αυξήθηκε κατά 0,68% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 12,54% σε σχέση με πέρυσι.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.