Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τέλος το επίσημο ξεκλείδωμα των Huawei και Honor

    Η Huawei επέτρεπε στους χρήστες των συσκευών Huawei και Honor να ξεκλειδώσουν τον bootloader των συσκευών τους, δίνοντάς τους έτσι την δυνατότητα να περάσουν το TWRP, custom ROMs ή απλά να αποκτήσουν πρόσβαση root. Το γεγονός ότι το ξεκλείδωμα των συσκευών γινόταν με επίσημη υποστήριξη, ήταν για αρκετούς ένας σημαντικός λόγος για να επιλέξουν τις συσκευές αυτές. Δυστυχώς η δυνατότητα αυτή δεν θα προσφέρεται στο μέλλον.

     

    Και αυτό διότι η Huawei σταματάει την υπηρεσία προσφοράς κωδικών για το ξεκλείδωμα του bootloader των συσκευών Huawei και Honor. Η ιστοσελίδα μέσω της οποίας κάποιος μπορούσε να προμηθευτεί έναν κωδικό για να ξεκλειδώσει τον bootloader της συσκευής του, έπαψε να είναι προσβάσιμη στις αρχές του μήνα, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για αυτό. Η Honor, θυγατρική της Ηuawei, προσπάθησε να υποστηρίξει τους πελάτες της μέσω μιας φόρμας στην οποίο κάποιος θα μπορούσε να γνωστοποιήσει την επιθυμία του να λάβει σχετικό κωδικό για την συσκευή του. Συνήθως ο χρήστης λάμβανε τον κωδικό του εντός 24 ωρών και αν και δεν ήταν η ιδανική λύση, τουλάχιστον ήταν μια λύση.

     

    Η σελίδα για τους κωδικούς επανήλθε, αλλά με την ειδοποίηση ότι η υπηρεσία αυτή φτάνει πλέον στο τέλος της. Η Huawei γνωστοποιεί με μήνυμά της ότι θα σταματήσει να προσφέρει κωδικούς για τα της νέα προϊόντα, ειδικότερα για οτιδήποτε κυκλοφορήσει μετά την 24η Μαΐου 2018. Όσον αφορά τις παλαιότερες συσκευές, οι χρήστες τους θα έχουν περιθώριο 60 ημερών μετά την ημερομηνία ανάρτησης του μηνύματος, προκειμένου να προμηθευτούν κωδικούς για τις συσκευές τους. Μετά από αυτή την περίοδο, αν επιθυμούν να ξεκλειδώσουν τις συσκευές τους θα πρέπει να το κάνουν αυτό μέσω κάποιου ανεπίσημου τρόπου.

     

    Η Huawei προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να προσφέρει, όπως αναφέρει η ίδια, καλύτερη εμπειρία χρήσης και για να αποφευχθούν προβλήματα που σχετίζονται με το ROM flashing. Δεν αποκλείεται λοιπόν η εταιρία να αντιμετώπιζε πολλά παρατράγουδα με χρήστες που δεν έκαναν σωστά την διαδικασία ή με όχι και τόσο ποιοτικές ROMs. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα XDA-developers γίνονται κινήσεις προκειμένου η εταιρία να αλλάξει γνώμη, αλλά το αν θα συμβεί αυτό μένει να το δούμε.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.