Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τα έσοδα από streaming υπηρεσίες μουσικής ξεπερνούν αυτά από τα CDs στην Αμερική

    .
    Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Αμερικάνικη RIAA(Recording Industry Association of America) οι πωλήσεις μουσικής μέσω streaming, συμπεριλαμβανομένων συνδρομών για υπηρεσίες όπως η Spotify και η Beats Music της Apple, ραδιόφωνα όπως τα Pandora και Sirius XM, καθώς και τα συντηρούμενα μέσω διαφημίσεων Vevo, YouTube και ελεύθερες εκδόσεις του Spotify έφτασαν τα 1,87 δις δολάρια, εμφανίζοντας αύξηση κατά 29%. Από την άλλη, τα έσοδα από πωλήσεις CDs έφτασαν τα 1,85 δις δολάρια, εμφανίζοντας μείωση κατά 12,7%. Ο αριθμός των CDs και άλλων φυσικών μέσων αποθήκευσης μουσικής που πουλήθηκαν, παρουσίασε μείωση κατά 7,1%.

     

    Τα έσοδα από αγορές μουσικής από υπηρεσίες που προσφέρουν την δυνατότητα να κατεβάσει κάποιος την μουσική ψηφιακά, όπως το iTunes της Apple, έφτασαν τα 2,58 δις δολάρια, διατηρώντας την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη, παρόλο την πτώση κατά 8,7%.

     

    Συνολικά τα έσοδα από πωλήσεις μουσικής στην Αμερικάνικη αγορά έφτασαν τα 6,97 δις δολάρια για το 2014, παρουσιάζοντας ελάχιστη μειώσει της τάξης του 0,5%.

     

    Αν και ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της ψηφιακής μουσικής ήταν τα ελεύθερα μοντέλα που στηρίζονται σε διαφημιστικά έσοδα, τα έσοδά τους ήταν μόλις 295 εκατομμύρια δολάρια, παρόλο ότι η εν λόγω κατηγορία είδε αύξηση της τάξης του 34%. Αντίθετα τα έσοδα των συνδρομητικών υπηρεσιών έφτασαν τα 799 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας επίσης αύξηση κατά 25%.

     

    Η εξέλιξη του streaming φαίνεται χαρακτηριστικά από τα στοιχεία που παρέθεσε η RIAA. Αντιστοιχεί στο 27% της αγοράς, όταν έναν χρόνο πριν ήταν 21% και πέντε χρόνια πριν μόλις 5%. Οι ψηφιακές λήψεις αντιστοιχούν στο 37% της αγοράς, ενώ η αγορά CDs και άλλων φυσικών μέσων αποθήκευσης μουσικής αντιστοιχεί στο 32%.

     


    US music sales 2014


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.