Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τα παιχνίδια του Xbox One έρχονται στο Oculus Rift μέσω streaming

    Το Oculus Rift είναι ένα από τα δύο κύρια Virtual Reality Headsets για PCs δίνοντας την δυνατότητα στους κατόχους τους να παίξουν παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας. Σε μερικές μέρες οι κάτοχοί του Oculus Rift θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και με κάπως πιο συμβατικό τρόπο, εφόσον διαθέτουν και ένα Xbox One.

     

    Ένα από τα χαρακτηριστικά που θα υποστηριζόταν από το Oculus Rift, ήταν η δυνατότητα να παίξει κάποιος τα παιχνίδια του για το Xbox One, χρησιμοποιώντας την οθόνη του Oculus Rift. Αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο από τις 12 Δεκεμβρίου εντελώς δωρεάν, ως αναβάθμιση της εφαρμογής του Oculus Rift. Βέβαια τα παιχνίδια του Xbox One δεν θα μετατρέπονται αυτομάτως σε εικονικής πραγματικότητας παιχνίδια. Δυστυχώς δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Απλά το παιχνίδι θα γίνεται stream από την κονσόλα στο PC και από εκεί θα απεικονίζεται στην οθόνη του Oculus Rift, δίνοντας την ψευδαίσθηση στον παίκτη ότι βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια εικονική οθόνη. Με ανάλογο τρόπο λειτουργεί και το Netflix. Θα υποστηρίζονται και τρία εφέ όσον αφορά το περιβάλλον απεικόνισης του παιχνιδιού στην οθόνη του Oculus Rift, τα "Citadel", "Retreat" και "Dome."

     

    58399b915f524-XboxtoOculusrift1.jpg

     

    Xbox to Oculus rift 3.jpg

     

    Xbox to Oculus rift 2.jpg

     

    Η Microsoft ήδη επιτρέπει το streaming παιχνιδιών του Xbox One στο PC και το μόνο που κάνει το παραπάνω νέο χαρακτηριστικό, είναι να αξιοποιεί την οθόνη του Oculus Rift. Αν και δεν έχουν δοθεί κάποιες προδιαγραφές, όπως για παράδειγμα οι ελάχιστες απαιτήσεις σε ταχύτητα δικτύου, πιθανόν θα είναι προτιμότερο το ethernet από το wifi. Επιπλέον το PC θα πρέπει να τρέχει τα Windows 10.

     

    Xbox to Oculus rift 4.jpg  Xbox to Oculus rift 5.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.