Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Τα Windows 10 φτάνουν το 25 τοις εκατό της αγοράς

    Τον Σεπτέμβριο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 είχαν εγκατασταθεί σε πάνω από 400 εκατομμύρια συσκευές. Η εταιρία δεν έχει δημοσιοποιήσει νεώτερα στοιχεία αλλά σύμφωνα με τους αναλυτές της NetMarketShare τα Windows 10 κατέχουν το 25 τοις εκατό της αγοράς.

     

    Συγκεκριμένα, τα Windows 10 κατέχουν το 24.36 τοις εκατό της αγοράς, αυξημένο από το 23.72 του Νοεμβρίου και το 23 τοις εκατό του Ιουλίου. Η τάση φαίνεται αυξητική με τα Windows 10 να κερδίζουν έδαφος ακόμα και αν τώρα είναι επί πληρωμή, εκτός μερικών εξαιρέσεων.


    Τα Windows 7 τώρα παραμένουν ο βασιλιάς των λειτουργικών συστημάτων με το 48.34 τοις εκατό της αγοράς. Μάλιστα παρουσίασαν αύξηση 1.17 τοις εκατό σε σχέση με τον Νοέμβριο. Εντύπωση προκαλεί και η αύξηση των "αρχαίων" Windows XP, τα οποία κατέχουν το σεβαστό ποσοστό των 9.07 τοις εκατό της αγοράς.

     

    Τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα βρίσκονται σε πτωτική πορεία. Τα  Windows 8.1 έπεσαν στο 6.90 τοις εκατό σε σχέση με το 8.01 τοις εκατό του Νοεμβρίου. Το Linux έπεσε κατά 0.1 τοις εκατό, ποσοστό το οποίο βρίσκεται στο περιθώριο του στατιστικού λάθους.  Ενώ η Microsoft τελικά εγκατέλειψε την υπεραισιόδοξη πρόβλεψη για τον στόχο του  "ενός δισεκατομμυρίου συσκευές με Windows 10 μέχρι το 2018", φαίνεται ότι καθημερινά τα Windows 10 κερδίζουν έδαφος.

     

    Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν από τα δεδομένα που συλλέγει η  NetMarketShare από το δίκτυο των ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της. Έτσι τα αποτελέσματα είναι απλώς ενδεικτικά και δεν μπορούν να θεωρηθούν εντελώς ακριβή.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.