Jump to content



  • yanni
    yanni

    Την επόμενη χρονιά θα δούμε το νέο PCI Express 4.0

    Το PCI Express δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τις PCI και AGP υποδοχές πάνω στις μητρικές. Η πρώτη έκδοσή του παρουσιάστηκε το 2003, με τις εκδόσεις 2.0 και 3.0 να ακολουθούν, προσφέροντας η καθεμία διπλάσιες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Το 2017 θα δούμε την έκδοση 4.0 του PCIe η οποία για άλλη μια φορά θα διπλασιάσει την ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων.

     

    Το PCI Express 3.0 ανακοινώθηκε το 2010 και ακόμα αποτελεί το στάνταρ στις μητρικές. Με την αλματώδη όμως αύξηση στις επιδόσεις των αποθηκευτικών μέσων τύπου SSD και τα νέα στάνταρ διασύνδεσης για αυτά τα αποθηκευτικά μέσα να αξιοποιούν το PCI Express, όπως είναι τα M.2 και U.2, υπάρχει πλέον ανάγκη για υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Με την έκδοση 4.0, η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων διπλασιάζεται στα 16GT/s(GigaTransfers/second), προσφέροντας είτε τις διπλάσιες ταχύτητες με τον ίδιο αριθμό γραμμών, είτε τις σημερινές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων με τον μισό αριθμό γραμμών. Δεν αποκλείεται με τον ερχομό του PCI Express 4.0 να δούμε και την Nvidia να υλοποιεί μια μελλοντική έκδοση του SLI, χωρίς την ανάγκη για SLI bridges.

     

    Το PCI Express 4.0 θα είναι πλήρως συμβατό με τις παλαιότερες εκδόσεις, επιτρέποντας σε κάρτες που σχεδιάστηκαν για τις προηγούμενες εκδόσεις του, να λειτουργήσουν και σε υποδοχές που θα υποστηρίζουν την νέα έκδοση. Τέλος, το νέο στάνταρ έρχεται με μια σειρά από νέες τεχνολογίες οι οποίες έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε κατάσταση αναμονής.

     

    57b769502f39c-PCIeroadmap.jpg

     

    Πρωτότυπες συσκευές που ήταν σχεδιασμένες για το PCI Express 4.0 επιδεικνύονταν ήδη στην πρόσφατη IDF.

     

    PCIe4.0 card.jpg

     

    PCIe4.0 slot.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.