Jump to content


  • yanni
    yanni

    Τοποθετήστε έναν M.2 SSD σε μια PCIe x16 υποδοχή με το ECM23 της SilverStone

    Η SilverStone ανακοίνωσε το νέο ECM23, μια μικρών διαστάσεων κάρτα η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση ενός M.2 SSD (M key) σε μία υποδοχή PCIe x16, παρέχοντας ταυτόχρονα και ψύξη στον SSD.

     

    Το ECM23 της SilverStone υποστηρίζει SSDs τύπου 2230,2242,2260 και 2280. Οι SSDs που μπορούν να χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να έχουν σύνδεση NVMe ή ACHI (M key), ενώ δεν υποστηρίζονται SATA SSDs(B key). Το PCB δεν διαθέτει πάνω του κάποια τσιπάκια, μιας και η μόνη λειτουργία του είναι απλά να ανακατευθύνει τις επαφές του SSD στα σωστά PCIe lanes της υποδοχής στην μητρική. Διαθέτει μόνο κάποια LEDs προκειμένου να φαίνεται πότε ο SSD απασχολείται.

     

    ecm23-front.jpg

    ecm23-4.jpg

     

    Αν και τοποθετείτε σε PCIe x16 υποδοχή, ουσιαστικά αξιοποιεί μόνο τα τέσσερα PCIe lanes. η ανάγκη τοποθέτησης του σε PCie x16 υποδοχή, είναι πιο πολύ για λόγους σταθερότητας, μιας και δεν διαθέτει κάποιο μεταλλικό στήριγμα ώστε να μπορεί να βιδωθεί πάνω στο κουτί.

     

    ecm23-bottom.jpg

    Το σύστημα ψύξης του αποτελείται από μια αλουμινένια ψύκτρα η οποία κάθεται στην πλευρά που συνήθως υπάρχουν ο controller με τα τσιπάκια μνήμης. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί κάποιος SSD που διαθέτει τσιπάκια και στην πίσω πλευρά, η θερμότητα από αυτά μεταφέρεται μέσω χάλκινων ιχνών που έχουν σχεδιαστεί πάνω στο PCB, στην πλάτη, όπου υπάρχει ένα αλουμινένιο backplate, το οποίο εν συνεχεία βιδώνει πάνω στην κυρίως ψύκτρα.

     

    ecm23-1.jpg

     

    Ακόμα η SilverStone δεν έχει γνωστοποιήσει τιμή και ημερομηνία διαθεσιμότητας.

     

    ecm23-package.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.