Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το αφεντικό του Instagram λέει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σαν τα αυτοκίνητα: κάποιοι θα πεθάνουν λόγω της χρήσης τους

    Ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, δε χαρίστηκε στο Facebook σε συνέντευξη που έδωσε στο podcast Recode Media. Η συνέντευξη αυτή δόθηκε, στο φως διαρροών εσωτερικών εγγράφων του Facebook, που ήρθαν στη δημοσιότητα με μια σειρά επικριτικών άρθρων στη Wall Street Journal.

    Στη συνέντευξη αυτή, ο Mosseri προσπάθησε να υπερασπιστεί τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η πλατφόρμα του Instagram στους χρήστες, συγκρίνοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα αυτοκίνητα, λέγοντας ότι με τη χρήση τους κάποιοι θα πεθάνουν. "Γνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω τροχαίων ατυχημάτων που δε θα πέθαιναν αν δεν υπήρχαν αμάξια, αλλά σε γενικές γραμμές τα αυτοκίνητα δημιουργούν περισσότερη αξία στον κόσμο από ό, τι καταστρέφουν", υποστήριξε ο Mosseri. «Και νομίζω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι παρόμοια».

    Η επίμαχη ιστορία της Wall Street Journal, εξηγεί πώς η εσωτερική έρευνα στο Facebook (το Instagram ανήκει στο Facebook) διαπίστωσε ότι το Instagram έκανε τη ζωή χειρότερη για ένα τμήμα των χρηστών του. "Κάνουμε χειρότερα τα ζητήματα της εικόνας του σώματος για ένα στα τρία έφηβα κορίτσια", διαβάστηκε σε μια εσωτερική έκθεση του 2019 που έλαβε η εφημερίδα. «Οι έφηβοι κατηγορούν το Instagram για την αύξηση του ποσοστού άγχους και κατάθλιψης», αναφέρεται σε μια άλλη έκθεση.

    Σε απάντηση στα σχόλια του αυτοκινήτου του Mosseri, επισημάνθηκε ότι τα αυτοκίνητα υπόκεινται σε αυστηρό κανονισμό ασφαλείας σε ομοσπονδιακό επίπεδο, τον οποίο ο Μοσερί αντέκρουσε στρέφοντας μεταξύ του ότι οι ρυθμίσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ευπρόσδεκτες και, επίσης, ότι είναι επίσης δυνητικά προβληματικές. «Νομίζουμε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», είπε, «γιατί η ρύθμιση μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.