Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε 21 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin

    Σε μια σειρά από tweets τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαντόρ Nayib Bukele αποκάλυψε ότι η χώρα είχε αγοράσει συνολικά 400 bitcoin, κίνηση που αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια για να προσθέσει το ψηφιακό νόμισμα στον ισολογισμό της. Τα tweets δημοσιεύτηκαν με διαφορά λίγων ωρών. Με βάση την τιμή του bitcoin τη στιγμή των tweets, το ποσό του ψηφιακού νομίσματος που αγοράστηκε αντιστοιχεί περίπου σε 20,9 εκατομμύρια δολάρια. Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε μετά τα tweets και διαπραγματεύτηκε στα 52,681,85 $ περίπου.

    Οι αναρτήσεις ήρθαν λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος του Ελ Σαλβαδόρ για το bitcoin, ο οποίος ψηφίστηκε τον Ιούνιο. Το Ελ Σαλβαδόρ είναι η πρώτη χώρα που δέχθηκε το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, το οποίο θα λειτουργήσει παράλληλα με το δολάριο ΗΠΑ. 

    Η νομοθεσία πλέον επιτρέπει την εμφάνιση των τιμών σε bitcoin, την καταβολή φορολογικών εισφορών με το ψηφιακό νόμισμα ενώ οι ανταλλαγές σε bitcoin δεν θα υπόκεινται σε φόρο υπεραξίας.

    Οι υποστηρικτές του ψηφιακού κρυπτονομίσματος λένε ότι η κίνηση αυτή υποδηλώνει την αυξανόμενη αποδοχή του bitcoin και ότι το παράδειγμα αυτό θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ ελπίζει ότι θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας η οποία περίπου το 70% των πολιτών δεν έχουν πρόσβαση σε παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.