Jump to content



  • yanni
    yanni

    Το πρώτο mobile DRAM package τύπου LPDDR4 των 8GB ανακοίνωσε η Samsung

    Η ανάγκη για επιπλέον μνήμη δεν είναι κάτι που περιορίζεται στους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές. Smartphones και tablets αποκτούν όλο και μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, περισσότερες δυνατότητες στον τομέα του 4K και της εικονικής πραγματικότητας, αλλά και οθόνες υπέρ υψηλής ανάλυσης. Όλα αυτά απαιτούν περισσότερη μνήμη και η Samsung έρχεται να κάνει ένα ακόμα βήμα στο να τους τα παρέχει αυτά, ανακοινώνοντας το πρώτο mobile DRAM package των 8GB μνήμης τύπου LPDDR4.

     

    Το mobile DRAM package αυτό, των 8GB, αποτελείται από τέσσερα τσιπ LPDDR4 τελευταίας γενιάς της Samsung, των 16 gigabit (Gb) το καθένα, τα οποία κατασκευάζονται με προηγμένη μέθοδο κατασκευής των 10nm. Το νέο αυτό mobile DRAM package, θα επιτρέψει την πιο εύκολη κατασκευή κορυφαίων φορητών συσκευών με μνήμη 8GB. Η νέα αυτή μνήμη λειτουργεί στα 4266 megabits per second (Mbps), που σημαίνει ότι είναι διπλάσιας ταχύτητας έναντι της συνήθους μνήμης των 2133 Mbps (ανά pin) που χρησιμοποιείται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αν υποθέσουμε την υλοποίηση ενός 64 bit (x64) wide memory bus, τότε μιλάμε για ταχύτητες της τάξης των 34GB/sec.

     

    Χάρη στην αξιοποίηση της μεθόδου κατασκευής των 10nm και το κύκλωμα χαμηλής κατανάλωσης του, η νέα μνήμη της Samsung προσφέρει την διπλάσια ποσότητα μνήμης έναντι του 4GB DRAM package που κατασκευάζεται στα 20nm, αλλά διατηρώντας την κατανάλωση στα ίδια επίπεδα. Επίσης οι διαστάσεις του είναι κατάλληλες για χρήση σε ultra slim συσκευές, μόλις 15x15χ1 χιλιοστά.

     

    8gb-lpddr4-memory-package.jpg

     

    Η Samsung σκοπεύει, όπως είναι λογικό, να συνεχίσει να παρουσιάζει νέα προϊόντα αξιοποιώντας την προηγμένη μέθοδο κατασκευής των 10nm που διαθέτει, ώστε να προσφέρει μελλοντικά ακόμα περισσότερες επιλογές και λύσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρία, χρειάστηκαν μόλις 14 μήνες έρευνας και ανάπτυξης προκειμένου η εταιρία να μεταβεί από το 12Gb LPDDR4 DRAM package που είχε παρουσιάσει πέρσι των Αύγουστο κα κατασκευαζόταν στα 20nm, στο νέο 8GB LPDDR4 DRAM package των 10nm.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.