Jump to content


  • yanni
    yanni

    Το τελευταίο update του Chrome OS ενεργοποιεί το Google Play σε μερικά Chromebooks

    Η Google διέθεσε ένα update για το Chrome OS το οποίο ενεργοποιεί το Google Play σε δύο Chromebooks της Acer και την ASUS, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της να φέρει τις εφαρμογές του Android και το Google Play στα Chromebooks. Η κίνηση αυτή θα έχει και συνέχεια μιας και η Google σκοπεύει να ενεργοποιήσει το Google Play σε πλήθος ακόμα PCs που τρέχουν το Chrome OS.

     

    Η Google προσπαθεί να φέρει εφαρμογές από το Android στο Chrome OS για πάνω από δύο χρόνια. Αρχικά προσπάθησε να ενθαρρύνει τους δημιουργούς να μεταφέρουν συγκεκριμένες εφαρμογές στο Chrome OS από το Android, αλλά αυτή η κίνηση είχε ιδιαίτερα περιορισμένη επιτυχία. Έτσι φέτος στο I/O συνέδριό της ανακοίνωσε την πρόθεσή της να τροποποιήσει κατάλληλα το Chrome OS ώστε να επιτραπεί σε όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν στο Google Play να τρέξουν και στο Chrome OS σε sandbox περιβάλλον. Εν συνεχεία ενεργοποίησε το Google Play σε επιλεγμένα Chromebooks τα οποία έτρεχαν εκδόσεις dev ή beta, αλλά τώρα έχουμε την πρώτη stable έκδοση που επιτρέπει την ενεργοποίηση του Google Play στο Chrome OS. Η νέα έκδοση, 53.0.2785.129 (Platform version: 8530.90.0), προορίζεται για τα Acer Chromebook R11 (C738T) και ASUS Chromebook Flip και περιλαμβάνει εκτός από συνήθεις βελτιώσεις και το Google Play σε beta έκδοση, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν αν επιθυμούν την ενεργοποίησή του.

     

    asus-chromebook-flip-bg.jpg

     

    Η Google έχει αναρτήσει μία λίστα από PCs διαφόρων κατασκευαστών που τρέχουν Chrome OS και τα οποία θα αναβαθμιστούν εντός του 2016 και του 2017 έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο Google Play και τις Android εφαρμογές. Με την βοήθεια των εφαρμογών για Android, η Google αναμένεται να αλλάξει εντελώς την εικόνα του Chrome OS και την εξάρτησή του από εφαρμογές τύπου web. Αυτό πάντως θα δημιουργήσει και νέες ανάγκες όσον αφορά το hardware στα Chromebooks και κυρίως στον τομέα του αποθηκευτικού χώρου, μιας και τα Chromebooks συνήθως έρχονταν με μικρές ποσότητες εσωτερικού αποθηκευτικού χώρο σε σύγκριση με τους άλλους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.