Jump to content



  • yanni
    yanni

    Το 2020 θα είναι η τελευταία χρονιά του Flash της Adobe

    Η Adobe γνωστοποίησε ότι το 2020 θα σταματήσει να παρέχει αναβαθμίσεις για το flash, κάτι που ουσιαστικά σηματοδοτεί την ημερομηνία λήξης για το γνωστό plug in.

     

    Το Flash αποτέλεσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό plug in στο παρελθόν για τους browsers, το οποίο παρείχε πολλές δυνατότητες στους δημιουργούς ιστοσελίδων, μεταξύ άλλων αυτής της αναπαραγωγής πολυμέσων, προβολής διαφημίσεων, αλλά ακόμα και την δημιουργία παιχνιδιών που μπορούσε κάποιος να παίξει στον browser του.

     

    Δυστυχώς όμως το plug in αυτό, αποδείχθηκε ιδιαίτερα προβληματικό στον τομέα της ασφάλειας, με πάρα πολλά κενά που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι hackers. Η Apple δεν το υιοθέτησε ποτέ στις συσκευές iOS με τον Steve Jobs να γράφει ένα μακροσκελέστατο σημείωμα εξηγώντας τους λόγους για την επιλογή αυτή.

     

    Το τελευταίο διάστημα το Flash έχει παραγκωνιστεί για χάρη σύγχρονων και ανοιχτών προτύπων όπως το WebGL και το HTML5, με το ποσοστό των ιστοσελίδων που συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν να βρίσκεται στο 6,3%. Με την παύση των αναβαθμίσεων από την Adobe, αλλά και τις προσπάθειες εταιριών όπως η Microsoft και η Google, μέσω των web browsers τους, όπου και αναμένεται το 2020 να αφαιρέσουν εντελώς την υποστήριξη του flash, το ποσοστό αυτό αναμένεται να πέσει στο μηδέν.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.