Jump to content


  • yanni
    yanni

    Το AIDA64 διαρρέει τα νέα μοντέλα επεξεργαστών της Intel

    Το έχουμε ξαναπεί και μάλλον θα πρέπει να το ξαναπούμε. Ο ερχομός των AMD Ryzen έχει ωθήσει και την Intel να επιταχύνει αισθητά και αυτό φαίνεται για άλλη μια φορά από τα release notes της νέας έκδοσης 5.95 του γνωστού προγράμματος AIDA64. Η νέα αυτή έκδοση του προγράμματος έγινε διαθέσιμη αυτές τις μέρες και στα σχόλια που συνοδεύουν την νέα αυτή έκδοση, αναφέρεται δυνατότητα αναγνώρισης επεξεργαστών της Intel, που ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει. Μάλιστα οι ονομασίες αυτές γνωστοποιήθηκαν στον προγραμματιστή του AIDA64 από την ίδια την Intel.

     

    Οι ονομασίες των νέων Coffee Lake επεξεργαστών, που αναφέρονται στους παρακάτω πίνακες, δείχνουν την εταιρία έτοιμη να πλημμυρίσει την αγορά με νέα μοντέλα της σειράς Coffee Lake, ώστε να καλύψει με αυτό το τρόπο το σύνολο της αγοράς. Τα νέα αυτά μοντέλα ίσως να γίνουν διαθέσιμα μέσα στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, μαζί με τα H370, H310 και B360 chipsets, τα οποία θα προορίζονται για έως και σημαντικά χαμηλότερου κόστους μητρικές, από τις ήδη διαθέσιμες με το Z370 chipset. Αυτό θα καταστήσει την σειρά Coffee Lake πιο προσιτή στο αγοραστικό κοινό. Δεν αποκλείεται πάντως και κάποιο Coffee Lake refresh, δεδομένου ότι υπάρχουν εδώ και καιρό φήμες για νέους Ryzen από την AMD στις αρχές του 2018. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και η πρώτη αναφορά σε μοντέλα που φαίνονται να ανήκουν στην 9η γενιά επεξεργαστών Core(οι Coffee Lake ανήκουν στην 8η γενιά).

     

    Σύμφωνα με το σχετικό αναλυτικό άρθρο του Anandtech, το οποίο βασίζεται στις πληροφορίες από το AID64, φαίνεται η Intel να φέρνει την ονομασία i9 και στους φορητούς υπολογιστές. Αυτό φαίνεται από την παρουσία του μοντέλου Core i9-8950HK στην κατηγορία των επεξεργαστών Coffee Lake H που προορίζονται για φορητούς υπολογιστές. Οι Core i9 υποδηλώνουν επεξεργαστές κορυφαίων επιδόσεων που απευθύνονται στον τελικό καταναλωτή και λογικά θα αποτελούν την απάντηση της Intel, τόσο στους νέους AMD Ryzen Mobile, όσο και στους desktop Ryzen επεξεργαστές, που βλέπουμε να χρησιμοποιούνται σε κάποιους φορητούς, όπως ο ROG STRIX GL702ZC της ASUS.

     

    Intel Coffee Lake refresh mobile.jpg

     

    Όσον αφορά τους σταθερούς υπολογιστές, η Intel σκοπεύει να εμπλουτίσει την σειρά επεξεργαστών Coffee Lake, οι οποίοι ήδη διατίθενται στην αγορά, με νέα μοντέλα τα οποία θα έρχονται να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι και μοντέλα χαμηλής κατανάλωσης. Τα μοντέλα αυτά θα φέρουν στο τέλος της ονομασίας τους το γράμμα "Τ" και θα έχουν TDP 35W. Με την διάθεση και των νέων μοντέλων, στα οποία περιλαμβάνονται επεξεργαστές όλων των κατηγοριών, από Celeron έως και i7, οι συνολικές διαθέσιμες επιλογές στην αγορά επεξεργαστών Intel 8ης γενιάς για τον καταναλωτή, θα φτάσουν τις 46.

     

    Intel Coffee Lake refresh i7 i5.jpg

    Intel Coffee Lake refresh i3.jpg

    Intel Coffee Lake refresh Pentium Celeron.jpg

     

    Όπως αναφέρθηκε, στα σχόλια για το νέο AIDA64, αναφέρονται και ονομασίες επεξεργαστών Intel 9ης γενιάς. Αυτές φαίνονται στον παρακάτω πίνακα και περιλαμβάνουν επεξεργαστές κατηγοριών i3 και i5. Για την ώρα μόνο τα ονόματα είναι γνωστά.

     

    Intel 9th gen core.jpg

     

    Οι παραπάνω πληροφορίες έγιναν γνωστές με την κυκλοφορία της beta έκδοσης του AIDA64. Από εχτές όμως η τελική έκδοση του προγράμματος είναι διαθέσιμη για κατέβασμα, όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο τύπου. Τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά σε αυτή την έκδοση, συνοψίζονται στα εξής:

    New features & improvements

    • Microsoft Windows 10 Fall Creators Update support
    • Asus ROG RGB LED keyboard and mouse support
    • Advanced support for AMD Ryzen Threadripper CPU
    • Corsair Commander Pro and EVGA iCX sensor support
    • Improvements for AMD X399, Intel X299 and Intel Z370 chipset based motherboards
    • OpenGL 4.6 and WDDM 2.3 support
    • RAID member enumeration for Intel NVMe RAID arrays
    • GPU details for AMD Radeon Vega Series
    • GPU details for nVIDIA GeForce GTX 1070 Ti, GeForce MX110, GeForce MX130
    • Preliminary support for nVIDIA Tesla V100 Series

     

    aida64 5.95 shot7_win10_en_4.png

     

    Μπορείτε να διαβάσετε πιο αναλυτικά για αυτά εδώ: FinalWire Reveals AIDA64 v5.95 | AIDA64

     

    Και να κατεβάσετε την νέα έκδοση από εδώ: Downloads | AIDA64


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.