Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Το anti-virus της Microsoft αποτυγχάνει ξανά σύμφωνα με νέα test

    Πραγματοποιήθηκαν τεστ σε σύνολο 24 προγραμμάτων για καταναλωτές σε σενάρια πραγματικής χρήσης που περιελάμβαναν την αξιολόγηση σε τομείς όπως προστασία, χρηστικότητα και επιδόσεις.

     

    Συνολικά το μεγαλύτερο σκορ που θα μπορούσε να συγκεντρώσει κάθε προϊόν θα ήταν 18 βαθμοί, 6 για κάθε κατηγορία. Οι βαθμοί για την προστασία αφορούσαν προστασία από zero-day επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού αλλά και εντοπισμό τέτοιου λογισμικού από τον περασμένο μήνα.

     

    Για τις επιδόσεις οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν την επιβάρυνση του συστήματος σε πραγματικές συνθήκες όπως όταν επισκεπτόμαστε μια σελίδα ή κατεβάζουμε κάποιο πρόγραμμα ή αντιγράφουμε αρχεία. Για τη χρηστικότητα βαθμούς έπαιρνε ή έχανε το anti-virus όταν εντόπιζε κάποιο false positive, μία δηλαδή λάθος αναφορά ιού.

     

    Τα Avira, Kaspersky, Bitdefender, Symantec, Trend Micro, Comodo, G Data, F-Secure, Panda Free και Ahnlab συγκέντρωσαν όλα 6 βαθμούς για την προστασία που παρείχαν. Δυστυχώς το Windows Defender το οποίο είναι ενσωματωμένο στα Windows 8.1, ;ήταν το μόνο που δεν συγκέντρωσε καθόλου βαθμούς και εντόπισε μόνο το 70 τοις εκατό από τα malware του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. Το ποσοστό εντοπισμού ιών για τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν 80 τοις εκατό. Αντίθετα τα καλύτερα προγράμματα είχαν ποσοστό 100 τοις εκατό.

     

    Όσον αφορά την επιβάρυνση του συστήματος λίγα προγράμματα κατάφεραν το άριστα. Μόνο τα Avira, Kaspersky Labs, Bitdefender και Kingsoft μάζεψαν 6 βαθμούς. Το Windows Defender ήταν κάπου στη μέση με 4.5 βαθμούς. Στις λανθασμένες αναφορές για malware (false positive) το Windows Defender μάζεψε δυστυχώς και τους 6 βαθμούς, χωρίς όμως να ήταν το μόνο που είχε αυτή την αρνητική πρωτιά.

     

    Μετά την πραγματοποίηση των δοκιμών μόνο το Avira και το Kaspersky Labs κατάφερε να περάσει με άριστα 18. Τα Windows Defender και ThreatTrack δεν πήραν την πιστοποίηση από το AV-Test, το οποίο δίδεται μόνο σε όλα antivirus προϊόντα συγκεντρώσουν πάνω από 10 βαθμούς συνολικά και τουλάχιστον 1 βαθμό για κάθε τεστ.

     


    avtest 2015 02 consumer win81 En

     

     

    Csm 1114 win81 test Consumer Scanwerte En 01 62771e3d32

     

     

    Csm 1114 win81 test Consumer Gesamt En 01 3016432d4e


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.