Jump to content


  • yanni
    yanni

    Το Deep Learning AI Project της Google βελτιώνει τα ποσοστά επιτυχίας του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου

    Η Google, μέσω του Deep Learning AI Project της, έρχεται να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην ταχεία και με ακρίβεια επιβεβαίωση ή όχι ύπαρξης ενός καρκίνου, αξιοποιώντας αλγορίθμους αναγνώρισης εικόνας που ανέπτυξε αρχικά για χρήση σε αυτόνομα αμάξια.

     

    Η ταχεία και σωστή εξακρίβωση του αν κάποιος πάσχει από καρκίνο, είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να υπάρχουν σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες αντιμετώπισης του καρκίνου αυτού. Αλλά σήμερα, ακόμα και παθολόγοι με μεγάλη εμπειρία, δεν συμφωνούν πάντα στην διάγνωσή τους παρατηρώντας τις ίδιες διαφάνειες. Το ποσοστό συμφωνίας φτάνει μόλις το 48%. Ακόμα περισσότερο, ένας παθολόγος που πρέπει να κοιτάξει πολλαπλές φωτογραφίες των 10MPixels ή και μεγαλύτερης ανάλυσης, ενός ασθενούς, χρειάζεται αρκετό χρόνο μέχρι να καταλήξει σε κάποιο τελικό συμπέρασμα.

     

    Τα συστήματα τεχνικής νοημοσύνης της Google που αξιοποιούν αλγόριθμους αναγνώρισης εικόνας που αρχικά αναπτύχθηκαν για χρήση σε αυτόνομα αμάξια, για την αναγνώριση του δρόμου και της κίνησης, βελτιώνονται πλέον από την Google σε μια προσπάθεια να προσφερθεί ταχύτερη και ακριβέστερη διάγνωση του καρκίνου. Τα συστήματα αυτά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τυχόν μεταστάσεις μεγέθους 100x100 pixels σε φωτογραφίες των 100.000x100.000 pixels.

     

    Τα συστήματα της Google ακόμα επιδέχονται επιπλέον βελτιώσεις, αλλά σύμφωνα με την εταιρία είναι σε θέση να αναγνωρίσουν την ύπαρξη κάποιου καρκίνου με υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας σε σχέση με κάποιον πεπειραμένο παθολόγο, ακόμα και αν αυτός δεν έχει κάποιο χρονικό περιθώριο. Η εταιρία επιπλέον αναφέρει ότι δεν επιχειρεί να υποκαταστήσει τους παθολόγους, αλλά απλά να τους παρέχει ένα μέσο με το οποίο θα μπορούν αυτοί να παρέχουν καλύτερες και ταχύτερες διαγνώσεις.

     

    Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Google βρίσκεται εδώ:  Detecting Cancer Metastases on Gigapixel Pathology Images (20170302).pdf - Google Drive (PDF αρχείο)


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.