Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Το Facebook προσθέτει υποστήριξη για φωτογραφίες 360 μοιρών

    Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι διασκεδάζουν χρησιμοποιώντας το Samsung Gear VR καθημερινά, κάνοντάς το, το ποιο δημοφιλές σύστημα αφού είναι κάτι ανάμεσα στο φτηνό και απλό Google Cardboard και στα ακριβά συστήματα όπως το Oculus Rift και το HTC Vive. Η Oculus είναι και αυτή υπεύθυνη για κάποια από την τεχνολογία η οποία υπάρχει μέσα στο Gear VR, και το αντίστοιχο app store. 

     

    Μέχρι τώρα το Facebook είχε τη δυνατότητα να προβάλει videos 360 μοιρών στη ροή των ειδήσεων, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει κάτι αντίστοιχο με τις φωτογραφίες 360 μοιρών. Αυτό πρόκειται να αλλάξει άμεσα αφού θα προστεθεί αυτή η δυνατότητα και το υλικό στην ψηφιακή VR παρακαταθήκη του Facebook. Έτσι αν διαθέτετε ένα συμβατό τηλέφωνο Samsung, τότε θα δείτε στην φωτογραφία την ένδειξη "δείτε τη σε VR”. Για να τη δείτε θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Oculus 360 Photos η οποία μπορεί να εμφανίζει και πανοραμικές φωτογραφίες.

     

    Amboseli-May15-1405small-582x388.jpeg

     

    Για τη Samsung είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να κοινοποιούν VR περιεχόμενο αφού τον επόμενο μήνα κυκλοφορεί η νέα της Gear 360 camera.

     

    Αντίστοιχα η LG με την 360 Cam, μία πιο φτηνή εναλλακτική πρόταση, αλλά και η  Theta S της Ricoh, είχαν ανάγκη μία τέτοια πλατφόρμα ειδικά σε κοινωνικά δίκτυα. Η νέα αυτή δυνατότητα που προσθέτει το Facebook σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα. Τώρα το μόνο που μένει είναι να ανακοινώσει κάτι παρόμοιο και το Twitter.

     

    Σίγουρα είναι ένα βήμα προς στη σωστή κατεύθυνση αλλά η πρωταρχική και πιο δημοφιλής χρήση του  Gear VR  είναι το  video. Ένα συντριπτικό ποσοστό του 80 τοις εκατό του Gear VR  αφορά το video και οι επτά από τις πρώτες δέκα εφαρμογές είναι για video.

     

    To Facebook δεν ανακοίνωσε πότε θα είναι διαθέσιμο αυτό το χαρακτηριστικό αλλά υποθέτουμε πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε φωτογραφίες 360 μοιρών στον τοίχο μας.

     

    Πηγή: digitaltrends

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.