Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Το Fortnite αποβάλλεται από τα app stores των Google και Apple. H Epic Games ανταπαντά με αγωγές ξεκινώντας έναν σημαντικό αγώνα εναντίον των πρακτικών των δύο γιγάντων της τεχνολογίας

    Η Epic Games αποφάσισε να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα υποβάλλοντας αγωγές εναντίον των Apple και Google με αφορμή την αποβολή του Fortnite και από τα δύο αντίστοιχα app stores. Πρώτα η Apple αποφάσισε την αφαίρεση του Fortnite από το δικό της app store, γιατί το παιχνίδι παραβίαζε την πολιτική της Apple που αναφέρει ότι όλες οι πληρωμές εντός των παιχνιδιών πρέπει να γίνονται μέσω του Apple App Store και όχι άμεσα από το παιχνίδι. Διά αυτού του τρόπου η Apple μπορεί να κάνει παρακράτηση του 30% της κάθε αγοράς που γίνεται μέσω του παιχνιδιού. 

     

    Μετά την ανάκληση της άδειας του Fortnite για το οικοσύστημα της Apple, η Epic Games υπέβαλε αγωγή που σκοπεύει να πολεμήσει το μονοπωλιακό σύστημα της Apple και να αναγκάσει την πλατφόρμα iOS να γίνει πιο φιλική στους developers. Ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney, δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε ειδική συμφωνία της προσφερθεί από την Apple, αλλά θα φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, παλεύοντας για όλους τους developers.

     

    Λίγες ώρες μετά την απόφαση της Apple, η Google έπραξε το ίδιο, αφαιρώντας το Fortnite από το app store, καθώς και η πολιτική της Google αναφέρει ότι όλες οι αγορές εντός του παιχνιδιού θα πρέπει να χρησιμοποιούν το σύστημα χρεώσεων του Google Play. Η Epic Games άμεσα υπέβαλε αγωγή και στην Google για τους ίδιους λόγους. 

     

    Ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθούν αυτές οι υποθέσεις. Η Apple, με κεφάλαιο σχεδόν 2 τρισ. δολαρίων, σίγουρα μπορεί να έχει τις καλύτερες και πιο ακριβοπληρωμένες νομικές φίρμες. Η Google, επίσης. Η Epic σε αυτόν τον αγώνα έχει τη στήριξη του κόσμου που θα ήθελε περισσότερο ανοικτά οικοσυστήματα.  


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.