Jump to content


  • tommybertsen
    tommybertsen

    Το Google Play επέτρεψε κακόβουλη εφαρμογή, που κλέβει το bitcoin των χρηστών

    Πρόσφατα, το Google Play, επέτρεψε στο market, ένα πρόγραμμα bitcoin mining που στοχεύει να ξεγελάσει ανυποψίαστους χρήστες, οι οποίοι το χρησιμοποιούν για αυτήν ακριβώς την δουλειά.

     

    metamask.png


    Το malware, φέρεται σαν ένα νόμιμο λογισμικό εξόρυξης bitcoin, αλλά, ουσιαστικά, αντί να μεταφέρει τα bitcoin σε "πορτοφόλι" της επιλογής των χρηστών, τα μεταφέρει σε αυτό των επιτιθεμένων, σύμφωνα με ερευνητή της ESET.

     

    Το "clipper malware" όπως ονομάζεται, υπάρχει και σε Windows, το οποίο δρούσε με παρόμοιο τρόπο από το 2017. Τον Αύγουστο φαίνεται να πρωτοεμφανίστηκε και στο Android.

     

    Το malware μεταμφιέζεται σε μία υπηρεσία με το όνομα "MetaMask" (το οποίο είναι και το όνομα της εφαρμογής), η οποία επιτρέπει σε browsers να τρέχουν εφαρμογές συνεργαζόμενες με Ethereum. Σκοπός, να κλέψει σημαντικά στοιχεία που επιτρέπουν την εξόρυξη και μεταφορά bitcoin από τους ανυποψίαστους χρήστες στα πορτοφόλια των υπεύθυνων για το κακόβουλο λογισμικό.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.